BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan IŞİD üzerine iki müthiş ayrıntı

IŞİD'le mücadele adı altında sonu belirsiz bir savaşa sürüklenmek istendiğini savunan Fehmi Koru, çarpıcı iki ayrıntıyı paylaştı.

Abone ol

11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Pentagon'a giden General Wesley Clark'a tanıdığı bir subay, Irak işgalinden sonra hedef alınacak 7 ülkenin adının yer aldığı gizli belgeyi göstermiş.

Koru, ayrıca IŞİD'den bile daha tehlikeli olduğu söylenen "Horasan" adlı örgütün gerçekte olmadığını, Amerikan medyasında birbiri ardına itirafların geldiğini yazdı.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, AK Parti hükümetin "IŞİD yanlısı" diye damgalanarak Suriye'de savaşa sokulmak istendiğini savunuyor. "IŞİD ile savaşarak mücadelenin yanlış olduğunu savunan yazar, dikkatleri ABD yönetimine çevirdi... İşte o yazıdan bir bölüm:

CLARK 13 YIL SONRA GERÇEĞİ İLK KEZ AÇIKLADI

"Wesley Clark, ABD ordusunun en parlak generallerinden... Kosova'ya müdahale edildiği dönemde NATO başkomutanıydı.
Emekliliği sonrası ABD başkanlık seçiminde adı geçmeye başladı; 2004'te kazanacak gibi görünürken adaylığını geri çekmişti.
Önceki gün, çıktığı bir televizyon programında, Gen. Clark, 11 Eylül (2001) uğursuz eylemlerinden hemen sonra uğradığı Pentagon'da kulağına fısıldanan bir gerçeği ilk kez açıkladı. Daha önce yanında görev yapmış bir subay, Gen. Clark'a, "Efendim,, bunlar Irak'a saldıracaklar" haberini verdikten sonra bir gizli belgeden söz etmiş.
Belgede, ABD'nin beş yıllık hedefinde yedi ülkenin -Irak, sonra Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan ve en sonunda da İran'ın bulunduğu yazıyormuş...

YALANLA DOLANLA KAMUOYU OLUŞTURMA YÖNTEMİ
Ürperdiniz, değil mi? Daha da ürperin diye, adım adım uygulandığı artık iyice ortaya çıkan planın hayata geçirilmesi için başvurulan ispatlı şeytani yöntemi de yazayım: Yalanla dolanla kamuoyu oluşturma yöntemi...

HORASAN DİYE ÖRGÜT YOKMUŞ

Birkaç gün önce, burada, tam Suriye üzerine bomba yağdırılması öncesi, "IŞİD'den de tehlikeli" denilerek adı devreye sokulan Horasan Grup'tan söz etmiştim; biraz da "ti"ye alarak... AP Ajansı, New York Times Gazetesi ve CBS televizyonu başta olmak üzere Amerikan medyası, günler boyu ve ısrarla, "Amerika'da eylem planlayan IŞİD'den tehlikeli" bir örgüt olarak sundu Horasan'ı... Aynı Amerikan medyası, şimdi, oyuna getirildiğini itirafa başladı. Meğer, böyle bir örgüt yokmuş, hiç olmamış...

Amerikan medyasında son günlerde "Horasan tehdidi" haberleri adsız kaynaklara dayandırılarak veriliyordu ABD medyasında, şimdiyse "Böyle bir grup yok" diyenler adları ve unvanlarıyla medyada yer alıyor.
Gazeteciler birbiri ardına günah çıkarıyor...
Söylenen, Suriye'yi bombalamayı Amerikan toplumuna mazur gösterebilmek için yönetimin böyle bir yönteme başvurduğu...
1ŞİD ABD'yi tehdit etmiyorsa, o zaman size tehdit eden "Horasan'ı verelim" ayağı...
"Yönetim" deniliyor, ama savaş kararı vermekte zorlanan Obama'yı ikna için uydurmuş olabilirler bu aslı astarı olmayan tehdidi...
İşler ABD'de böyle görülüyor da başka ülkelerde durum çok mu farklı sanki?
AK Parti hükümeti "IŞİD yanlısı" diye damgalanarak bulaşmak istemeyeceği savaşa doğru itilmiyor mu?