BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan iddialı seçim yorumu!

Fehmi Koru, muhalefetin seçim hükümetine girmeyerek büyük bir fırsatı kaçırdığını iddia etti. Koru'ya göre 1 Kasım'da da siyasi tablo çok fazla değişmeyecek.

Abone ol

Fehmi Koru, 1 Kasım seçimlerinden sonra mevcut iktidarın Türkiye'yi yeni bir seçime daha götürebileceğini söyledi. Kamuoyu yoklamalarının AK Parti'nin oy oranınında herhangi bir artışın olmadığını gösterdiğini söyleyen Koru, özellikle ekonomide bazı şeylerin ters gitmesi halinde, AK Parti'nin oy oranında 7 Haziran seçimlerinin de gerisine düşebileceğini iddia etti.

Habertürk yazarı Fehmi Koru, 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti'nin oyun kuruculuk yaptığını, muhalefetin ise buna yeterince cevap veremediğini söyledi. Koalisyon görüşmeleri sonrası oluşturulan seçim hükümetinde, muhalefet partilerinin yer almasının ülke için büyük bir fırsat olduğunu; ancak bunun değerlendirilemediğini anlatan Koru, MHP'den kendisine yönelik eleştirilere de "Şimdi kızıyorlar belki ama önce dönüp kendilerine kızsınlar. Bunu söyledi diye birisine kızmak yerine önce dönüş kendilerine kızmaları lazım" sözleriyle cevap verdi. İşte Koru'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"AK PARTİ SEÇMENİ SİHİRBAZ BEKLİYOR"

AK Parti oyununu bugüne kadar doğru kurdu. Eğer oyununu bundan sonraki dönemde de aynı akılcı yöntemi sergilerse belki kendisinin makus kaderini kırabilir. Neden makus kader diyorum; çünkü bakıyorsunuz kamuoyu araştırmaları bu seçimde AK Parti'nin oy oranını fazla artıramayacağını gösteriyor. Belki mevcudu koruyabilir ama bazı şeyler ters gitti, o ters giden şeyler devam ederse özellikle ekonomide daha da geriye gitme ihtimali var. Peki bunu ben görüyorum, AK Parti'yi yönetenler bu planı kuranlar görmüyor mu? Görüyordur muhtemelen. Bu öngörü üzerine oturan planların ayrıntıları vardır, onları hep beraber göreceğiz. AK Parti'nin önemli bir kısmı, neredeyse bu seçimde oy verenler hep son anda şapkasından tavşan çıkaracak bir sihirbaz bekliyorlar. Sanki böyle bir şey olacak ve bu değişecek. Eğer bu beklenti çıkarsa o zaman sandıktan tek başına bir iktidar çıkacak demektir. 

BİR SEÇİM SONRA YİNE SEÇİM

Eğer bu çıkmassa, ben sanki yeni bir seçime doğru götürüleceğiz düşüncesindeyim. Yani niye seçime götürülüyoruz göz göre göre! Şimdi de benzer sonuçlar doğrucak bir seçime götürüldüğümüze göre. O zaman bu sonuç çıkarsa bir daha denemek isteyebilirler. Belki bu arada bir şeyler değişti, kamuoyu başka bir noktaya geldi diye düşünebilirler. Bir daha zorlayabilirler. Ben ondan da büyük bir değişim olabileceğini düşünmüyorum. Belki de bir yıllık bir süre için bir koalisyon ya da geçici bir hükümetle bir yıl içinde bir seçimi bekliyebiliriz gibime geliyor. Eğer bu seçimde çok kötü giderse yüzde 41'in bayağı altına düşerse, kimse beklemiyor ama seçmendir bu sandığa ne yönde iradesini yansıtacağı belli olmaz. O zaman da muhalefet zorlayacaktır yani bir defa yakalamış, onu kabul etmemişler, ikinci defa da yakalarsa o zaman muhalefet yeni bir seçim isteyebilir. Siyaset böyle bir şey."