BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  SEÇİM

Fehmi Koru'dan Erdoğan'a Gül uyarısı!

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Gül konusunda uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkma kararının ardından herkes yeni Başbakan'ın kim olacağını ve Abdullah Gül'ün siyasi hayatına nasıl devam edeceğini merak ediyor.

Abdullah Gül, "Bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Bakalım nasıl edeceğiz?" diyerek AK Parti'nin genel başkanlığına ve Erdoğan sonrası başbakanlık koltuğuna talip olduğunun sinyalini verdi.

Habertürk'e yazarı, Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı Fehmi Koru tartışmalara bugünkü köşesinden katılarak Erdoğan'a uyarıda bulundu.

ERDOĞAN SEÇİMİ İLK TURDA KAZANMAK İSTİYORSA... 

Fehmi Koru, bugünkü yazısında "Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda veya açık arayla kazanılması isteniyorsa, kamuoyunun, Abdullah Gül’ün fotoğrafta bulunmaya devam ettiği mesajını alması gerekiyor..." dedi ve şöyle devam etti:

MUHALEFET GÜL'Ü İSTEMİŞTİ 

"Nereden çıkarıyorum bunu? Şuradan: Tayyip Erdoğan ve AK Parti, Cumhurbaşkanı Gül’ü ikinci dönem için bu defa da aday gösterseydi, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasız sona ererdi. Kendisiyle görüşen muhalefet liderlerinin bu yolda ağız yoklamaları yaptıkları gazetelere haber olarak da yansımıştı. Kamuoyu şirketlerinin araştırmaları da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teveccühü gösteriyor zaten..."

PAHALIYA MAL OLUR

2007 yılında AK Parti'nin oylarının yüzde 46'ya çıkmasını "Abdullah Gül'e gösterilen teveccüh" olarak yorumlayan Fehmi Koru, bu ayrıntının unutulduğunu belirtti ve "Kusura bakılmasın ama, böyle bir ayrıntıyı unutmak, her geçen gün biraz daha kritikleşen bir seçime gidilirken yürütülen kampanyada pahalıya mal olabilir..." dedi.

TARTIŞMALARIN ÖNÜ KESİLMELİ 

"Gerçek bu iken, oy karşılığı olan bir değerden yararlanmak yerine, onun bundan böyle siyasi denklemde bulunmayacağı sonucu çıkartılacak tartışmalara yol açmak hiç makul değil" diyen Koru, yazısını şu cümleyle nokladı: “Bunu sağlayabilecek olan/lar görevi üstlenecektir” denilse ve tartışmanın önü kesilse ya..."