BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  SEÇİM

Fehmi Koru'dan Erdoğan'a bir uyarı daha

Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'a toplum mühendisliğinin halk nezdinde ters tepeceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Çankaya'ya çıkan Erdoğan'ın kontrolündeki Başbakanlık modelini halkın sindiremeyebileceğini iddia eden Fehmi Koru, "Yeniden düşünsek fena olmayacak" diyor.

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili öneri ve eleştirilerini yüksek sesle köşesinden dile getiriyor.

Dünkü yazısında Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkan Tarhan Erdem'in endişelerinin dikkate alınmasını isteyen yazar, bugün de Çankaya'ya çıkması halinde Erdoğan'ı, düşündüğü değişiklikleri gözden geçirmeye çağırdı.

ERDOĞAN'IN PLANI

Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'ın kafasındaki planın genel hatlarını "Seçimi kazanan Tayyip Erdoğan, Çankaya’daki ilk gününde, kendisiyle uyumlu çalışacağını düşündüğü bir partiliyi başbakan atıyor; Ak Parti’nin başına da bir başka mesai arkadaşını getiriyor... İlk genel seçimde anayasal çoğunluğa ulaşmak üzere sistemde değişikliğe gidiliyor... Sonrasında, gelsin ‘başkanlık sistemi’..." sözleriyle açıkladı. 

HALK PLANI BENİMSEYECEK Mİ?

En esaslı unsur olarak açıkladığı halkın hesap dışı bırakılmasının kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Koru, itirazlarına böyle devam etti:

Cumhurbaşkanını halk seçecek... O seçimden bir yıl kadar sonra yapılacak genel seçimde yine halka gidilecek... Arada yapılacak düzenlemeleri halkın içine sindirmesi gerekecek... Tayyip Erdoğan’ı başbakan olarak benimseyen halk, onu cumhurbaşkanlığında gördüğünde hiç yadırgamayacak, bu belli; peki Ak Parti’nin başına gelecek ve başbakanlığa atanacak kişileri de aynı derecede benimseyecek mi halk?

Hesap içerisine en esaslı unsur olan halkı katınca, hemen her yorumcunun şimdiden gerçekleşmişçesine üzerine atladığı ‘plan’ biraz sarsılmıyor mu?

Unutmayalım: Ülkenin başından geçmiş dört askeri müdahale siyaseti yeniden dizayn etmeyi amaçlıyordu; halkı denklemin dışında tutarak yapılmış planlar, halk tarafından, ele geçen ilk fırsatta, işlemez hale getirilmişti...

Toplum mühendisliği çalışmalarına direnen bir halk, bizim halkımız..."

Fehmi Koru tüm yazıları

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?