BIST 9.539
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.469,40
HABER /  POLİTİKA

Fehmi Koru'dan dikkat çeken Bahçeli yorumu

Fehmi Koru bugünkü yazısında 2019 seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını ve Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "MHP 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhuyla Erdoğan'ı destekleme kararı alır" açıklaması konuşulmaya devam ediyor. Yankı uyandıran bu sözler Abdullah Gül'ün yakın dostu Fehmi Koru'nun da gündemindeydi. Koru, "MHP ve Bahçeli neyin peşinde?" başlıklı yazısında merak edilen soruya böyle yanıt verdi:

İDEALİ İÇİN KENDİSİNİ FEDA EDİYOR: ‘‘Ne istiyor MHP ve lideri Devlet Bahçeli?’’ sorusu cevapsız kaldığı için haklarında yapılan yorumlar saçmalık sınırında dolaşıyor. Kendi hesabıma yorum için temel soruyu değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Yola biraz yukarıda kendi yaptığım şu siyaset tanımlamasından çıkıyorum:

‘‘Siyaset, bildiğimiz üzere, belli bir çizgiyi iktidara taşımak amacıyla yapılır; o çizgiyi de siyasetçiler temsil eder. Nihai hedef ise iktidar olmaktır.’’

Daha önce en şiddetli biçimde eleştirdiği AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ın bugün temsil ettiği siyasi çizgiyi artık olumlu buluyor. Devlet Bahçeli, onların iktidarını kendisinin iktidarı olarak kabul ediyor. Ve bunun için kendisi ile partisinin kenarda kalmasını bile göze alabiliyor…

Fedakarlık mı? Evet. MHP çıkar peşinde koşmuyor, gerçekleştirilmesi çok güç bir ittifak formulüne geleceğini bağlayarak ideali için kendisini feda ediyor. Benim şimdiki yorumum bu."

Fehmi Koru'nun yazısının tamamı