BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan çarpıcı rehine iddiası

Fehmi Koru, 49 konsolosluk görevlisini 101 gün elinde tutan IŞİD'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abone ol

Yazar Fehmi Koru, Musul'daki 49 konsolosluk görevlisinin cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını etkilemek için kaçırıldığını yazdı.

Konsolosluk çalışanlarının nasıl kurtarıldığına dair kamuoyunda çok sayıda spekülasyon var. Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, "'Bu işin arkasında ne var' diye soranlara" başlıklı köşesinde tartışmalara farklı bir noktadan baktı.

IŞİD'in fidye almak için Türk vatandaşlarını kaçırıldıklarına asla inanmadığını belirten yazar, siyasi sonuç almak için rehine eylemini gerçekleştirdiğini savunuyor.

Tahran'da 444 gün esir tutulan 52 ABD'liyi örnek gösteren Fehmi Koru, 1980 başkanlık seçimlerini Reagan'ın kazanmasında bu rehine olayının etkili olduğu iddiasında.

Sözü 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine getiren yazar, eylemin amaca ulaşılamamasının iki önemli sebebini böyle açıklıyor:

HEDEF ERDOĞAN MIYDI?

"Musul'da başkonsolosluk binasında ele geçirilen diplomatlar ve aileleri 101 gün "rehine" hayatı yaşadılar. Onlara bu muameleyi reva görenlerin amacı da muhtemelen siyasi sonuç almaktı. 101 gün içerisinde bu amaçla kullanılabilecek bir olay olduğunu da biliyoruz: Cumhurbaşkanlığı seçimi...
Amaca ulaşılamamasının iki önemli sebebi var: Rehinelerle ilgili haberlere getirilen yayın yasağı ve medyanın büyük bölümünün bu yasağa uyması... Birde, seçime aday olarak katılanların toplumun hassas olduğu böylesine çetin bir konuyu deşme tenezzülünde bulunmaması...
Daha önce rehineleri kurtarma girişimlerinin -eğer varsa- başarılı olmayıp bu defa hayırlı gelişmenin yaşanmasının en önemli sebebi, rehine alanların ellerindeki rehinelerle elde etmeyi umdukları sonuca ulaşamamaları gibi geliyor bana...
Bu senaryo, kurtarma girişiminin değerini ve tam zamanında devreye giren kurtarıcıların başarısını küçümsememizi gerektirmiyor."