BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan Bahçeli'ye sert 'çözüm süreci' yazısı

Akil İnsanlar heyeti üyelerinin çözüm sürecine ilişkin 'Silahlar derhal susmalı' açıklaması için ağır eleştiriler Yapan Bahçeli'ye, açıklamaya imza atan heyet üyelerinden Fehmi Koru tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- ‘Akil İnsanlar’ heyetinde yer alan ve “Silahlar derhal susmalı” başlıklı açıklamaya imza atan Habertürk yazarı Fehmi Koru, akil insanlar heyetinde yer alan ve bu bildirgeye imza atanlar için 'Ah akılsızlar ah!' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye isim vermeden çok sert bir mesaj verdi.

"HAKARET ÜZERİNE HAKARET YAĞIYOR"

Hafta sonu 28 ismin davet edildiği, 10 kişinin katıldığı ve 20 kişinin imzaladığı bir açıklama metni oluşturulan ‘Akil İnsanlar’ toplantısı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Çözüm sürecine ilişkin silahların susması gerektiğini vurgulayan açıklama metninde imzası bulunan Koru, 'Nafile tavsiyeler bunlar' başlıklı bugünkü yazısında, Akil İnsanlar Heyeti'nin bu adımına karşı çıkanlara 'Çocuklarımız ölmesin' diye yola çıkıp birtakım evrensel gerçekleri birbiri ardına sıralayan metinlere imza atınca böyle oluyor işte; dört bir taraftan hakaret üstüne hakaret yağıyor...' diyerek tepki gösterdi.

BAHÇELİ'Yİ İŞARET EDEN İMA: YA DA BİR PARTİDE LİDER OLUN...

"Eğer “çatışmalar” olmasa siyasi hayat da tatsız tuzsuz bir şey olurdu. PKK olacak ve terör yapacak ki, “terörle mücadele” adıyla tedbirler alınabilsin ve onlarla herkes hizaya sokulabilsin."
 diyen Koru, "Baş olun da isterseniz dağda elde silah bekleyin; gençleri ölüme göndermek üzere... Ya da bir partide lider olun, herkes sizin ağzınıza baksın; saygı ve sevgi beslemeseler de olur, yeter ki dediklerinizin dışına çıkılmasın... Yönetimi elinizde bulundurun, birbirinden nefret eder hale gelmiş insanların bir bölümü sizi hep başta tutsun..." ifadeleriyle Bahçeli'yi kastetti.

fehmi-koru.20150804104347.jpg"TERÖRLE MÜCADELE OLACAK VE CANLAR YANACAK Kİ..."

3 Ağustos 2015, yani dün yayımladığı 'İmzalarımızın değeri' başlıklı yazısında, "Meslek hayatımının neredeyse bütününü teşkil eden bir süre içerisinde ülkenin nefesini kesen, 40 bin canını alan ve kimbilir ne kadar maddi kayba yol açan en çetrefilli sorununun çözümünde katkım olsun diye" sözleriyle gerekçelendirdiği imzasını eleştiren Bahçeli'nin ve bu imzalarını eleştiren diğer isimlerin terörden beslendiğini ima eden Koru, "Terörle mücadele” olacak ve canlar yakacak ki, 30 küsur yıldır dağda eli silahlı dolaşan ve başka hiçbir beşeri özellikleri bulunmadığı -bulunsa da bilinmediği- halde ileri geri konuşan ve karın gurultuları bile ciddiye alınan tipler varlıklarını sürdürebilsin..." diye çok sert ifadelere imza attı.

bahceli.20150804104110.jpg

 BAHÇELİ AKİL İNSANLAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, 'Derhal silahlar susmalı, mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir' diyen 'Akil İnsanlar' heyetine çok sert sözlerle yüklenerek, "Şu pişkinliğe bakın; derhal silahlar susmalıymış, mutlak çatışmasızlık olmalı, taraflar arasında diyalog kurulmalıymış. Ah akılsızlar ah!" demişti.

"Budanan akil korosunun geride kalan tortuları, toplumda barış fikrinin demlenmesi için çaba göstermişler, sorumluluk almışlar. Hayret!" diyen Bahçeli koalisyon görüşmeleri yapan AK Parti ve CHP heyetlerine de çağrıda bulunarak " AKP ve CHP’ye diyorum; oyalanmayın, savsaklamayın; buyurun hükümeti kurun ve terörün kökünü kazıyana kadar da mücadele edin." dedi.

İşte MHP lideri Bahçeli'nin o açıklamaları:

"Bu akşam tüm önyargılardan arınarak, tüm siyasi ve ideolojik aidiyetleri beklemeye alarak düşünelim, ülkemizin halini göz önüne getirelim. Türkiye’nin bağrı ateşe veriliyor, milletin tarihi hakları kundaklanıyor; vatan evlatları şehit ediliyor; susalım, duralım mı?

Kuzum, oğlum, yavrum, yiğidim, şehidim sesleri Anadolu’nun her ocağından volkan gibi patlıyor, her hanesinden sel gibi yayılıyor. Feryatlar yüreklere taş gibi oturuyor, gözyaşları sağanak gibi yağıyor. Analar, babalar, yavrular inim inim inliyor. Yarabbi sabır ver!

Her bir şehidimizin içimizi burkan ayrı bir hikayesi var. Hepsi vatan için canlarını ortaya koydular, gencecik yaşta Hakk’a yürüdüler. İki gün evvel Pozantı Emniyet Müdürlüğü’ne saldıran hainler polis memurları Serdar Kazar’ı, İsa İpek’i şehit ettiler. Bir kez daha yandık. 30 Temmuz’da Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım, Piyade Er Ömer Kağan Kandemir teröristlerce şehit edildi.

Bugün Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe Kars’ın Kağızman ilçesinde, teröristlerin döşediği mayına basarak şehit oldu. Ve bir kez daha kahrolduk. Kan tutkunu alçaklar Kars’ta, bir demiryolu işçimizi katlettiler, yolları kestiler, araçları yaktılar, polislerimizi kaçırdılar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin, ailelerinin ve hepimizin başısağolsun diyorum.

"ARIZALI VE DEFOLU GRUP"

Terör simsiyah alçı gibi her tarafı sarıyor, hainlerin suç ve günah dosyası kabardıkça kabarıyor; daha vahimi ise Türkiye ölüme yatırılıyor. Tam da bu sırada, uzun bir sessizlik dönemine gömülen sözde akillerden arızalı ve defolu bir grup yüzsüzce, arsızca devreye giriyor.

"PKK'DAN EMİR GELDİ"

Uzun bir süre önce sormuştum; bu 63’lükler, bu 12 kötü adam nerededir; niçin konuşmazlar, niçin fikir ve görüş paylaşmazlar diye. Bugünkü ihanet gösterine 25 kişinin çağrılıp 10’nun katıldığı ve 20’sinin de imza verdiği sözde akil azınlığa anlaşılan PKK’dan emir geldi. HDP’nin kirli tebligatı, Kandil’in kanlı ihbarnamesi, İmralı’nın küflü davetiyle toplanan bir avuç ucube akil millete adeta rest çekti.

İktidarın içine yuvalanmış işbirlikçi çeteler sayıları 63’den 20’ye inmiş akıl tutulmasıyla malul şahsıları görülen o ki, harekete geçirmiş. Şu pişkinliğe bakın; derhal silahlar susmalıymış, mutlak çatışmasızlık olmalı, taraflar arasında diyalog kurulmalıymış. Ah akılsızlar ah! Budanan akil korosunun geride kalan tortuları, toplumda barış fikrinin demlenmesi için çaba göstermişler, sorumluluk almışlar. Hayret!
Kendilerine akil diyen, gerçekte de sakil ve çakıl akıllı olan bu güruh, Türkiye Cumhuriyeti ile PKK’yı iki eşit taraf olarak lanse ediyor. Bu utanmazların sözcüsü olan Türk ve Türkiye düşmanı olan şahıs, ne şehitleri ağzına alıyor, ne terörü kınıyor, ne de vatan diyor.

"DEMEK İSTİYORLAR Kİ PKK'YA TESLİM OLUN..."

Demek istiyorlar ki PKK’ya teslim olun ülke ve milletten vazgeçin; kısaca yaşamayın, nefes almayın tarihi emanet ve sorumlulukları yok sayın. Bugün 20 meczup imza atmış; 78 milyon Türk vatandaşı 20 PKK hafiye ve hayranını affetmeyecek, işbirlikçilerini aklından da çıkarmayacaktır. Hissizlik ve hiçlik verkaçıyla Türkiye’ye çalım atmaya teşebbüs edenler elbette milli vicdanlarda öğütülmekten kurtulamayacaklardır. HDP ve PKK’ya tercümanlık görevine gönüllü yazılan köksüz aydınlara kıblesiz liberallere, yersiz-yurtsuz yazar ve gazetecilere yeter diyelim.