BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'dan ABD gezisi yorumu ABD'nin planına dikkat

Gazeteci Fehmi Koru bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendirdi.

Abone ol

Fehmi Koru, ABD'nin "bağımsız Kürdistan" planına karşı Türklerle Kürtleri savaşmayı engelleyecek bir plan hazırlanmasını önerdi.

Kendi internet sitesinde dünkü görüşmeyi değerlendiren Koru, ABD'nin planlarının kolay değişmeyeceğinin altını çizerek 1991 yılında bölgeye ilk müdahalesine değindi.

1991'DE ABD'YE GÖTÜRÜLENLER ŞİMDİ YÖNETİCİ
Koru, Körfez savaşı sonrası çekilirken ABD'nin Irak’ın kuzeyinden sayıları hiç de az olmayan bir grup Kürt gencini aileleriyle birlikte önce birkaç aylığına Guam Adası‘na oradan da ABD’ye götürdügünü yazdı.

ABD'YE GÖTÜRÜLEN PYD'LİLER VAR MI?
Bugün Kuzey Irak’ta yönetici konumunda bulunan kadronun bir bölümünün o gençler olduğuna dikkat çeken Koru, Suriye'deki müttefiki PYD'yi işaret ederek, ”Oradan da ABD’ye götürülenler var mıdır?” sorusunu yöneltti.

İlk Körfez Savaşı günlerinde, ABD’nin Suudi Arabistan’daki üssünde görüştüğü, biri mükemmel Türkçe konuşan bir yarbayın, bölgenin sonunda alacağı biçimi yansıtan haritayı kendisine gösterdiği Güneri Civaoğlu‘nun yazısına atıfta bulunan yazar, yazısına böyle devam etti:

1991'DE AYNI SÖZLER
"Müdahale bittiğinde götürdükleri ağır silâhları Kürtler’e bırakacaklarını ve onların da bunlarla Türkiye’ye karşı savaşacaklarını da anlatmıştı o yarbay…

Ne oluyor şimdilerde? ABD’den PYD/YPG’ye gönderilen ağır silâhların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı garantisini istiyoruz. Güneri Civaoğlu da, albaya, ”Bir ülke müttefik olduğu bir başka ülkeye bunu yapar mı?” diye sormuştu.

YAPMAMIZ GEREKEN KARŞI PLAN HAZIRLAMAK
Yıllardır yazılarıma yansıyan görüşümü bir kez daha tekrarlayayım:

ABD’nin bölgeyle ilgili bir planı var ve attığı her adım, hatta her geri çekilmesi, o planla ilgili taktik hareketler. Son karede ne olduğu da belli. Bu durumda bizim tarafımızdan yapılması gereken, o planı akılda tutarak bir karşı-plan hazırlamaktır; bu bölgenin iki önemli unsuru olan Türkler ile Kürtlerin birbiriyle savaşmalarını engelleyecek bir plan...

Bunun dışındaki her şey boşunadır ve hayal kırıklığı doğurmaktan başka bir işe yaramaz."