BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Fehmi Koru uyardı:AK Parti için asıl tehlike...

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimine çatı aday olarak girmesi AK Parti'de nasıl bir tehliye yarattı? İşte Fehmi Koru'nun bu soruya verdiği çarpıcı yanıt.

Abone ol

"CHP-MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu hamlesi siyasetin mahiyetini değiştirdi."

Bu yorum Star si yazarı 'ya ait. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortak aday olarak gösterilmesinin AK Parti için bir tehlikenin işareti olduğunu söyleyen Koru'ya göre, bu tehlike Cumhurbaşkanlığı seçimi için değil, 2015 genel seçimleri için geçerli.

İşte Fehmi Koru'nun bugünkü yazısından AK Parti'ye yaptığı kritik uyarılar:

"Denklemi alt üst edebilecek güçte olağanüstü şartlarla karşılaşılmazsa, Tayyip Erdoğan veya Abdullah Gül fark etmez, kimi aday gösterirlerse onun, iki aydan az bir süre kalmış olan seçimden cumhurbaşkanı olarak çıkacağına kuşku yok.

Tedirginlik, cumhurbaşkanı seçiminde bu beklenmedik hamleyi yapan iki partinin (CHP ile MHP’nin), genel seçimde, şapkalarından hiç umulmadık bir tavşan çıkarma ihtimali yüzünden yaşanmalı.

AK PARTİ'YE KARŞI TEK CEPHE

Kendi kitlelerini cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık başına götürüp ‘çatı aday’ için oy kullandırabilmeleri şartıyla, Ekmeleddin İhsanoğlu hamlesiyle, muhalefet, potansiyel olarak, yüzde 40’lık oya hükmeden tek bir cephe haline dönüşmüş oldu çünkü...

Ak Parti’nin yüzde 45 oyuna karşılık, birlikte hareket edebilen yüzde 40’lık bir muhalefet bloğu...

İKTİDAR OLMA UMUDU AŞILAR

Böyle bir bloğun oluşması yalnız genel seçimi olağanüstü iddialı hale getirmekle kalmaz, Ak Parti karşıtı cepheye iktidar olma umudu da aşılar.

CHP-MHP ortak hamlesi sonrasında —eğer öyle bir niyeti varsa— Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adayı olmaktan vazgeçmesi gerekmeyebilir, gerekeceğini de sanmam; ancak eğer aday olacaksa, geride bırakacağı hükümet ve partiyle ilgili planlarını yeniden gözden geçirmesi gerekebilir.

Politik arena dengeleri değiştirici bu son hamleyle daha farklı bir mâhiyet kazanmış bulunuyor.

Cumhurbaşkanının Çankaya’da kendini rahat hissedebilmesi için, Ak Parti’nin gücünü artırması, hükümetin de başarılarına yeni başarılar katması şart... Son hamleyle siyasetin mâhiyeti değişti; hesapları yeniden gözden geçirmek, işte bunun için gerekiyor.