BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru ne diyor böyle! Hürriyet yorumuna bakın!

Referandum açıklamasıyla çok konuşulan Fehmi Koru, bu kez Hürriyet'in darbe imalı haberi için yaptığı yorumla olay yaratttı. Koru, 'Hürriyet'in manşetine destek' çıkan tuhaf satırlara imza attı.

Abone ol

Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" manşeti bir çok kesimden tepki toplarken, gazeteci Koru ise darbe imalı habere destek vermeyi seçti. Koru'nu bu tavrı sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiye neden oldu.

Muhafazakar kesimin önemli kalemlerinden Fehmi Koru'nun geldiği nokta hayli şaşırtıcı. Geçtiğimiz günlerde referandum konusundaki yorumu ile olay yaratan Fehmi Koru, 'Biri ‘varoluşsal’ diğeri ‘siyasal’ iki nokta var ki, onlar, sandık başına gittiğimde ‘Evet’ oyu kullanmamı engelleyeceğe benziyor'' diyerek oyunun rengini belli etmişti.

Koru bugün de sosyal paylaşım sitesi twitter'dan yaptığı paylaşım ile hayretler içinde bıraktı. Hürriyet Gazetesi'nin 'darbe imalı' manşetinden hayli memnun olan Koru, 'bu manşetin kendisini maziye götürdüğünü basının güçlü ve sesli olduğu günleri özlediğini' yazdı.

İŞTE KORU'NUN O MESAJLARI!

HÜRRİYET'TEN KORU'YA YAZARLIK TEKLİFİ

Fehmi Koru, geçtiğimiz aylarda Hürriyet gazetesinin kendisine 2 kez yazarlık teklif ettiğini kendisinin reddettiğini ancak tekrar bir teklifte bulunurlarsa bunu düşüneceğini ifade etmişti.

'GENÇ SUBAYLAR TEDİRGİN
Fehmi Koru'nun 'özledim' dediği mazide "Genç subaylar tedirgin' manşeti ile hükümetin medya yoluyla hizaya getirilme girişimi var. Hürriyet Gazetesi'nin 'Karargah rahatsız' manşeti de zaten o başlığa gönderme yapıyor. Bu kadar tepki almasının sebebi de bu.

Peki 'Genç Subaylar Tedirgin' manşetini kim ne zaman atmıştı? Tarih 23 Mayıs 2003... Mustafa Baybay'ın imzasını taşıyan manşet olay yaratmıştı. Hedefte de yeni iktidar olan AK Parti vardı. Dönemin keskin isimlerin Şener Eruygur paşa o manşetten sonra Mustafa Balbay'ı arayıp tebrik ederek şu ifadeleri kullanmıştı; "Görevinizi yaptınız. Rahatsızız. Şunu sorun: Siz rahatsız değil misiniz? Köpek... Bunlar korkak! Kasımpaşa kabadayısı."
Fehmi Koru'nun özlediği bu tablo mu?