BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru cemaatin oy oranını açıkladı

Yazar Fehmi Koru, cemaate parti kurmaktan vazgeçiren kamuoyu yoklamasını köşesine taşıdı.

Abone ol

Fehmi Koru, cemaatin Ekrem Dumanlı liderliğindeki partinin alabileceği oyu yüzde 3 görünce, bu girişimden vazgeçtiğini yazdı.

Hükümetle kavgalı olan cemaat neden parti kurmadı? 17 Aralık operasyonu sonrası zor günler geçiren Gülen taraftarları 2015 seçimlerinde yine gündemdeler.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Taha Kıvanç takma adıyla yazdığı bugünkü köşesinde cemaatle ilgili seçim kulisini aktardı.

17 Aralık operasyonu sonrası iktidar ile Pensilvanya'yı barıştırma çabalalarıyla dikkat çeken Koru, Gülen hareketinin seçimdeki pozisyonunu anlattı. Cemaatin diğer partilerle ittifakını ve neden parti kurmadığına dair ilginç bir bilgiyi okurlarıyla paylaştı:

EKREM DUMANLI LİDERLİĞİNDE...

"(...)Bir de dillerde Cemaat'in CHP, HDP ve Saadet-BBP ittifakıyla işbirliği konusu var. Kendisine güvenen bir toplumsal örgüt, Cemaat, neden dolambaçlı işler yapar, neden fırsatı varken kendi partisini kurmaz ki?

Cemaat adına kurulduğu sanılan iki partinin başkanları, elleriyle kurdukları partilerini terk ettiler; biri İttifak'tan aday oldu. Gözaltında bulunan, tutuklanan polisler de bağımsız aday olarak seçime katılıyorlar.

"Kamuoyu yoklaması yaptırdılar; Ekrem Dumanlı liderliğindeki bir parti en fazla yüzde 3 oy alabiliyor, bunu görünce vazgeçtiler" dedi bir siyasi gözlemci. Seçime 6 hafta kala Ankara'nın siyasi manzarası bu."