BIST 9.801
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Abi'den İhsanoğlu bombası! Meğer çatı adayı başarılı olmuş!

Fehmi Koru, CHP ve MHP'nin ortak adayı İhsanoğlu'nun bir çok engel ve dezavantaja karşın başarılı bir sonuç aldığını yazarak şaşırttı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının ortaya çıkmasıyla yaygın kanaat CHP ve MHP ortaklığının hezimete uğradığı yönünde olsa da Habertürk si yazarı Fehmi Koru günün sürprizine imza atarak çatı aday formülünün başarılı bir sonuç aldığını iddia etti.

FEHMİ ABİ'YE GÖRE ÇATI FORMÜLÜ İŞE YARADI, İHSANOĞLU BAŞARILI!

Koru, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı yüzdde 38.44'lük oyun yerel seçimlerdeki rakamlarla değil 2011 genel seçimleri ile kıyaslanması gerektiğini vurguladığı yazısında ortada bir başarısızlık ya da oy kaybı olmadığını savundu. CHP'deki ulusalcı vekillerin ayaklanmasının haksız olduğunu kaydeden Koru, İhsanoğlu'nun bir çok engel ve dezavantaja karşın başarılı bir sonuç aldığını yazarak şaşırttı.

CHP MHP ORTAKLIĞI DEVAM EDECEK

Koru "Cumhurbaşkanlığı seçimindeki CHP-MHP yakınlaşması bu denemeyle bitmiş oldu mu?" sorusuna verdiği yanıtta ise çarpıcı bir kulis geçti. "Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli’nin seçim sonrası söyledikleri dikkatle incelenirse esas niyetin genel seçime dönük olduğu anlaşılacaktır..." diyen Koru CHP-MHP ortaklığının genel seçimlerde de işleyeceğini yazdı.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Sonucu başarısızlık olarak değerlendirip ‘çatı aday’ formulünü benimseyen genel merkeze karşı sert muhalefet başlattı ‘Ulusalcı’ milletvekilleri...

‘Başarı’ kolayca ölçülebilen bir değer değil. Kamuoyunun ismi aday olarak telâffuz edilene kadar hiç tanımadığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir ay gibi kısa ve cılız bir kampanya dönemi sonunda aldığı yüzde 38.44 oy başarısızlık sayılabilir mi?

Yerel seçimlerin kendine özgü şartları var, bu sebeple karşılaştırmayı 12 Haziran 2011 tarihli son genel seçimin sonuçlarına bakarak yapmamız daha makul olabilir.

‘Çatı aday’ ile yarışa katılan yılların CHP’si ile MHP’nin 2011 oy oranları şuydu: CHP yüzde 25.98; MHP yüzde 13.01... Toplam: 38.99...

Peki yakın çevresi dışında kimselerin tanımadığı ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 38.44’ü 2011’in 38.99’u ile karşılaştırdığımızda, küsuratlık fark, CHP’deki muhaliflerin ileri sürdüğü türden bir hezimet mi sayılmalı.

CHP ile MHP gibi ‘beş benzemez’ görüntüsündeki iki partinin, seçmenlerini, sadık taraftarlarına pek benzemeyen bir adaya oy vermeye teşvikleri, söylendiğinin tersine, işe yaramış gibi...

Kaldı ki, özellikle CHP’de, sırf genel merkez başarısız olsun diye ‘çatı aday’ aleyhine çalışmış, aleyhte çalışmasa bile başarısı için kılını kıpırdatmamış teşkilâtlar ile onları yönlendiren önemli isimlerin varlığı da biliniyor.

Buna rağmen elde edilen oy oranını başarısızlık mı sayacağız?