BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  EKONOMİ

Fed'in faiz kararı sonrası dolar yükselişte

Fed, 2-3 Mayıs'ta düzenlediği toplantının sonucunda faizleri yüzde 0.75-1 aralığında tutarak değişikliğe gitmediğini bildirdi. Bu arada Fed'in kararı sonrası dolar, uluslararası piyasada Türk lirası karşısında az da olsa değer kazandı.

Abone ol

Fed, 2-3 Mayıs'ta düzenlen toplantı sonucu faizlerde değişikliğe gitmeyerek, yüzde 0.75-1 aralığında tuttu.

Fed'in Mayıs ayı toplantısı sonucunda, 12 aylık enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediği kaydedilerek 1. çeyrekte büyümedeki yavaşlamanın muhtemelen geçici olduğu bildirildi.

Fed'in Mayıs ayında düzenlenen toplantısının ardından, ABD'de işe alımların sağlam olduğu belirtildi ve tüketici harcamalarının ılımlı bir artış kaydettiği açıklamasında bulunuldu. Fed'den gelen açıklamaya göre, işgücü piyasası, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen güçlenmeyi sürdürdü.

Fed, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ekonominin kademeli faiz artışlarına izin vereceği beklentisinde olduğunu yineledi.

DOLAR YÜKSELİŞTE

Piyasalar gün boyu Fed'in faiz kararını beklerken, döviz piyasası ise yatay bir seyir izledi. Güne 3.52 seviyesinden başlayan dolar öğle saatlerinde 3.54'e kadar yükselirken, akşam saatlerinde bir kez daha geri çekiliş yaşadı. Fed'in faiz kararı sonrası dolar, Türk lirası karşısında hafif de olsa değer kazandı.