BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL

Federasyonun cevabı çok sert oldu

Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinin, resmi internet sitelerinde yayınlanan açıklamalarına Federasyondan bakın nasıl bir ceza geldi

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Futbol Federasyonu ve MHK aleyhine sert açıklamalarda bulunan Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerine 100'er bin TL para cezası verdi. Kurul, Bordo-Mavili ekibin Teknik Direktörü Şenol Güneş'i de 2 maçla cezalandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) dün yaptığı toplantıda, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerine, resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalar nedeniyle 100'er bin lira para cezası verdi.

Kurul'dan yapılan açıklamada, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinin, resmi internet sitelerinde, TFF'nin saygınlığını zedeleyen ve futbolun değerini düşüren sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmalarından dolayı takdiren 100'er bin lira para cezası ile cezalandırılmalarına karar verildiği bildirildi.

Ayrıca Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Işın Çelebi'nin ise 6 Mart 2011 ve 8 Mart 2011 tarihlerinde bazı televizyon programlarında sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmasından dolayı takdiren 30 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verildiği açıklandı.

 Kurul, 6 Mart Pazar günü yapılan Beşiktaş-Trabzonspor maçında Bordo-Mavili ekibin Teknik Direktörü Şenol Güneş'e, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle 2 resmî müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirdi. Kurul, Trabzonspor'a ayrıca 40 bin lira ceza daha verdi ve Karadeniz ekibinin toplam cezası 140 bin TL oldu. Kurul, Beşiktaş'a ayrıca 10 bin TL daha ceza verince Siyah-Beyazlılar da toplamda 110 bin TL ödeyecek. Kardemir Karabükspor maçında mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Galatasaray Kulübü'ne ceza verilmedi. Kurul, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Metin Depe'ye verilen 3 maçlık cezayı da onadı. PFDK, Kasımpaşa'nın Medical Park Antalyaspor'la yaptığı lig maçında seyircilere yönelik saldırısı nedeniyle kaleci Murat Şahin'i de 4 maçla cezalandırdı.