BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Federasyondan sezon öncesi sert adım

Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle yeni sezon öncesi çok sert önlemler alındı

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin talimatı değişti. Değişikliklerin ardından  soyunma odasını basıp hakeme hakaret edene 1 yıl ceza geliyor.  Ayrıca taktik gereği kart gören uyanık futbolcular da 2 maç ceza alacak.

İnternetspor'un derlediği bilgilere göre, yeni sezonda en ağır ceza hakem soyunma odasını basan yöneticilere gelecek. Hakem soyunma odasında sportmenliğe aykırı harekette bulunan yöneticilere 3 ay ile 6 ay arası, hakarette bulunan yöneticilere ise 6 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti cezası verilecek. Bilindiği gibi önceki sezonlarda başta Aziz Yıldırım olmak üzere bazı yöneticiler bu tür eylemlerde bulunmalarına karşın verilen cezalar genelde 1 aydan fazla olmamıştı.

FAİR-PLAY CEZASI GELDİ

Talimata yeni konulan "sportmenliğe aykırı açıklamalar" başlıklımadde gereğimedya aracılığı ile fair-play anlayışına aykırı davranan futbolcu, teknik adamve yöneticilere de çok ağır cezalar gelecek.

Centilmenliğe aykırı şekilde medyaya demeç veren futbolcu ve teknik adamlar 1 ile 3maç arası men cezası, yöneticiler de 21 gün ile 45 gün arası hak mahrumiyeti cezası alacak. Futbolcu ve teknik adamlar ayrıca 50 bin liraya kadar para cezasına çarptırılacak. Kulüplerin kendi internet sitelerinde centilmenliğe aykırı beyan vermeleri halinde bile 150 bin TL'ye kadar para cezası verilebilecek.