BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Federasyon kararını ne zaman verecek?

Dün akşam holigan vahşeti nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili federasyon kararını ne zaman verecek?

Abone ol

Olaylar nedeniyle Bursaspor-Beşiktaş maçını iptal eden Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, maçla ilgili olarak 12 Mayıs Perşembe günü olağanüstü toplanacak. Kararın, tarafsız sahada seyircisiz oynanması olarak çıkacağı ifade edildi.

Valilik ve İl Emniyet müdürlüğü tarafından güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edilen Bursaspor- Beşiktaş maçı, tarafsız sahada seyircisiz olarak oynanacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un hafta içerisinde Beşiktaş taraftarının maça gelebileceği yolundaki açıklamasıyla birlikte tüm gözlerin üzerine çevrildiği dünkü maç öncesi Bursaspor seyircisi ile güvenlik güçleri arasında kentin değişik noktalarında çıkan olaylar, Futbol Federasyonu'nun iptal kararı almasına yol açtı.

TEMSİLCİYE SALDIRI

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in bizzat takip ettiği gelişmelerde iptal kararının alınmasında en önemli faktörün maçın temsilcisine stat dışında yapılan taşlı saldırı olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş kafilesiyle ilgili son durumu öğrenmek üzere otele gitmekle görevlendirilen temsilciler İbrahim Tuka ve bazı Bursasporlu yöneticileri taşıyan polis otosunun stat dışında taşlı saldırıya uğradığı, ancak araçta bulunanların herhangi bir yara almadığı öğrenildi. Bu olay üzerine federasyonun iptal kararı aldığı bildirildi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 12 Mayıs Perşembe günü yapacağı olağanüstü toplantısında maç ile ilgili karar vereceği, bunun ise maçın tarafsız sahada seyircisiz oynanması yolunda olacağı, yeşil-beyazlı kulübe verilecek cezanın dayanağının ise Futbol Müsabaka Talimatının 17. maddesinin 2. fıkrası olduğu öğrenildi.

BAŞKA İLLERDE OYNANABİLİR Mİ?

Sözkonusu madde, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, tedbir niteliğinde olmak üzere, müsabaka güvenliğinin yerel yetkililer tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veya seyirciler tarafından bozulduğuna kanaat getirdiği illerde müsabakayı oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını ve tamamını başka illerde oynatmaya yetkilidir" hükümlerini içeriyor.

Temsilci raporları ile Valilik'ten gelecek bilgiler ışığında maçın sonucuyla ilgili karar verecek olan federasyon yönetim kurulunun söz konusu karşılaşmayı en geç 15 gün içerisinde tarafsız sahada seyircisiz oynatacağı, Bursaspor'a verilmesi olası diğer cezaların da gelecek sezona sarkacağı bildirildi. Maçın tatil edildiğinin öğrenilmesinden sonra statta bulunan Bursaspor taraftarının yeşil zemine inmesi, ardından soyunma odası koridorlarında Beşiktaşlı futbolcu ve yöneticileri araması temsilci raporlarına geçti. Söz konusu olaylar stat içerisinde gerçekleştiği için Bursaspor kulübüne verilecek seyircisiz oynama cezasının artmasına yol açacağı belirtildi.

BUNLARI DA GÖRDÜK

Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli, "Türk sporuna geçmiş olsun! Maalesef bunları da gördük" dedi. Bursasporlu yöneticilerin otele kadar gelip, kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Keçeli, "Bu olay hiçbir kulübe mal edilemez. Bu olay Türk sporunun geleceği konusunda bizi endişeye düşürmektedir. Bu, Türk sporunda milat olmalı. Çok iyi ders almalıyız. Yalnız Bursa'ya ve Beşiktaş'a değil, Türk sporuna geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, "Bırakın Bursa'ya, Türkiye'ye yakışmayan manzaralar" dedi.