BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  DÜNYA

Feci kazalar kamerada

Türkiye’nin dört tarafındaki trafik kazaları ve asayiş olayları, MOBESE kameraları tarafından kaydediliyor.<br/>Kazalardan ilki Malatya’da m...

Abone ol

Türkiye’nin dört tarafındaki trafik kazaları ve asayiş olayları, MOBESE kameraları tarafından kaydediliyor.
Kazalardan ilki Malatya’da meydana geldi. Ana cadde üzerinden hızlı bir şekilde gelen bir otomobil, savrularak cadde sonundaki direği deviriyor. Savrulan otomobil takla atmaktan son anda kurtuluyor.
Malatya’da MOBESE kameralarına yansıyan diğer bir kazada ise, karşıdan karşıya geçen bir kadın ölümden dönüyor. Hızla seyreden bir minibüs, yoldan çıkarak kaldırıma yöneliyor. O sırada kadına hafif şekilde çarpan araç, hızla caddeye iniyor. Bu sırada minibüsün geçtiği kaldırımda başka bir yayanın olmaması muhtemel bir faciayı önlüyor. Kazada yaralanan kadın, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, mobese görüntülerinin sonunda ’Eğer hız kurallarına riayet etseydi, bu kaza olmayabilirdi’ yazısı ile de sürücüleri uyarıyor.

KÜÇÜK KIZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı trafik kazaları görüntüleri sürücü ve yayaların dikkatsizliğini de gözler önüne seriyor. Sivas şehir merkezinde seyreden bir otomobil, yaya geçidinde aniden yola koşarak çıkan küçük bir kız çocuğuna çarpıyor. Herkesin yüreği ağzına geliyor. Kaza sonrasında etraftaki vatandaşlar hemen kızın yanına yardım ederken, kız çocuğu olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Sivas’ın en işlek caddelerinden olan İstasyon Caddesi’nde bir otomobil yaya geçidine yaklaşırken yavaşlıyor. Bu sırada aniden yola çıkan otomobil, duran araca çarpıyor. Kaza sonrasında bir anda hareketlenen otomobil karşıdan karşıya geçen yaşlı bir kadına son anda çarpmaktan kurtuluyor.

MOTOSİKLET KAZALARI DERS VERİYOR
MOBESE kameralarına yansıyan başka bir kaza görüntüsü de Çorum’da kaydediliyor. Caddede seyreden bir motosikletli, karşıdan karşıya geçen bir yaya çarpıyor. Yaya ve motosiklet sürücüsü kazada yaralanırken, çevredeki vatandaşlar olay yerine koşarak yaralılara yardım ediyor. Eskişehir’de tramvay yolundan karşı şeride geçen bir otomobile, motosiklet çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrulurken, otomobil sürücüsü araçtan inerek yaralıya yardım ediyor.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, en ufak hataların onarılamayacak sonuçlara yol açabileceğini belirterek, sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesini istedi.
(İHA)