BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

FBI'ın tanığı FETÖ'cü söyledi söyledi yalanın belgesini Selvi gösterdi

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Zarrab davasında tanık FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın yalanının belgesini yayınladı.

Abone ol

Zera Zarrab davası tiyatroya dönüşmüş durumda.  FBI’ın tanığı olan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’a mahkemede, “Emniyet’e ait Spark programından ‘kabineyi burada toplayacağız’ diye yazdığınız doğru mu?” diye soruldu. Korkmaz, “Hayır ben Spark programı kullanmadım ve bunları yazmadım” karşılığını verdi.

Hüseyin Korkmaz Türkiye’de 17 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildiğinde, “17-25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok. 17-25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu” demişti. ABD’deki mahkemede ise 17 Aralık operasyonunu yapan polis şefi olduğunu söyledi.

FBI'dan 50 bin dolar aldığını itiraf eden Korkmaz'ın yalanları Abdulkadir Selvi'nin gündeminde. Selvi, Korkmaz'ın nasıl yalan söylediğini köşesinde belgeye yer vererek anlattı:

MÜFETTİŞLERİN TESPİT ETTİĞİ YAZIŞMA: (...)Hüseyin Korkmaz, 17 Aralık darbe girişiminin yönetildiği Mali Şube’de komiser yardımcısı olarak görev yapıyordu. 17-25 Aralık sürecinde savcılığın talimatı üzerine Korkmaz’a zimmetli olan bilgisayar mühürlenmiş, savcılık tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından incelemeye alınmıştı. Yapılan inceleme sonucunda elde edilen bulgular resmi bir yazı ile soruşturma savcılığına iletilmişti. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Hüseyin Korkmaz’ın üzerine zimmetli olan bilgisayardaki Spark programında yazılanlar şunlar:

Tarih: 11 Aralık 2013. Saat 10.56. “Kabineyi toplayacağız burada.” Bitmedi. Devam ediyor. Yine 11 Aralık 2017 tarihinden. Ama 1 dakika önce. Saat 10.55. Bu kez, “Nefes aldırmayacağız onlara” diye yazıyor. Yananın belgesi olur mu? Olur. İşte belge.

Bu belgenin New York’taki mahkeme tarafından dikkate alınması gerekiyor. Buradaki yalan beyana göre, Hüseyin Korkmaz’ın tanıklığı sorgulanmalı. Mahkeme belki bir köşe yazarının yayınladığı belge yerine resmi kanallardan, mahkemeden müfettiş raporunun aslını ve Korkmaz hakkındaki iddianameyi talep edebilir.

MAHKEMEDE SORULAN SORU DA YANLIŞ: Spark yaygın olarak kullanılan bir yazışma programı ama Emniyet’in Spark diye resmi olarak kullanılan bir yazışma programı yok.

Spark programını FETÖ’cü polisler bir iç yazışma programı olarak kullanmış. Mali Şube’de görev yaptıkları halde FETÖ’cü olmayan diğer polisleri bu programa dahil etmemişler. Tam anlamıyla bir ByLock değil ama 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü polisler, kapalı devre haberleşme sistemi olarak kullanılmış.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Hüseyin Korkmaz kimdir eşi nereli FETÖ'cü polis itirafçı oldu