BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  DÜNYA

FBI’dan saldırı açıklaması

FBI, Washington’daki donanma üssüne saldıran Aaron Alexis’in üsse geçerli giriş izninin bulunduğunu açıkladı. <br/>Federal Soruşturma Bürosu...

Abone ol

FBI, Washington’daki donanma üssüne saldıran Aaron Alexis’in üsse geçerli giriş izninin bulunduğunu açıkladı.
Federal Soruşturma Bürosu (FBI), dün Washington’daki donanma üssüne gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bulgularını gazetecilerle paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan FBI’ın Washington’daki saha ofisi yardımcı direktörü Valerie Parlave, ABD’nin başkentindeki donanma üssünde gerçekleştirdiği saldırıda 12 kişinin ölümüne sebep olan 34 yaşındaki Aaron Alexis’in donanmada sözleşmeli personel olarak çalıştığı için üsse geçerli bir giriş kartı ile girdiği ve pompalı tüfeğini yasal yollarla aldığını söyledi. Alexis’in üsse girerek etrafa ateş açmaya başladıktan sonra bir de tabanca ele geçirmiş olabileceğini belirten Parlave, saldırganın otomatik silahı olduğuna dair herhangi bir delile rastlanmadığını bildirdi.
Aaron Alexis’in saldırısının sebebinin henüz belirlenemediğini dile getiren Parlave, “Saldırının sebebini belirleyebilmek için soruşturma kapsamında mülakatlar yapmaya, dijital medyadan faydalanmaya ve bütün ipuçlarının üzerinden geçmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.