BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,01
HABER /  MEDYA

FBI'dan 50 bin dolar alan FETÖ'cü polis meğer...

Yazar Nedim Şener, bugünkü yazısında Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olan FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın Bylock kullanıcısı çıktığını yazdı.

Abone ol

FBI'dan 50 bin dolar aldığını itiraf eden Hüseyin Korkmaz'ın "Cemaat mi dersiniz, terör örgütü mü dersiniz, benim o örgütle, o yapıyla hiçbir ilgim yoktur. Ben polisim" yalanını, gazeteci Nedim Şener ortaya çıkardı.

Türkiye'de yargılanırken 17-25 Aralık operasyonlarında görev almadığını söyleyen Korkmaz

Posta gazetesi yazarı, Bylock kullanıcısı olduğunu söylediği Korkmaz'la ilgili bilgileri bugünkü köşesinde paylaştı:

HEM BYLOCKÇU HEM DE YALANCI: (...)Şimdi gelelim gerçeklere; İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın elindeki belgelere göre Hüseyin Korkmaz, FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi olan Bylock kullanıcılarından birisi.

Bylock kullanıcı bilgileri şunlar, “Kullanıcı adı:09341712. Şifre: Rüşvet lanetlidir. Id:50220 Son bağlantı tarihi 31.08.2014” Bylock programında oluşturulan “Devre 2” isimli grupta, Fatih Okumuş, Alper Erbay, Muhammet Yakup Acar, Hasan Kervan, Ömer Demir, Onur Ciriş isimli komiserlerle irtibatta olduğu belirlendi.

Hüseyin Korkmaz ayrıca, FETÖ’cü tutuklu polisler Yakup Saygılı ve Yasin Topçu gibi isimlerle da Bylock üzerinden irtibatlı. Yani Korkmaz hem FETÖ’cü hem Bylokçu hem yalancı. Savcılık ve FBI Amerikan halkının binlerce dolarını bir yalancıya verdiğinin farkında mı acaba?

Nedim Şener'in yazısının tamamı

FBI, 50 bin dolar vermiş savcılık evinin kirası karşılıyor
Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Salı günkü ifadelerinde ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) kendisine 50 bin dolar verdiğini ve ABD'de oturduğu evin kirasını ise savcılığın ödediğini söylemişti.

Korkmaz, ABD'ye geldiği günden beri hiç çalışmadığını ancak çalışma başvurusunda bulunduğunu ve iki hafta önce olumlu yanıt aldığını anlatarak ABD hükümetinden yardım alıp almadığı sorusuna, "Savcılık 3 defa 300 dolar, toplamda 900 dolar verdi. FBI 50 bin dolar verdi. Oturduğum apartmanı savcılık tuttu, kirasını savcılık ödüyor." yanıtı vermişti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi eski emniyet mensubu Korkmaz'ın ifadelerinde yer alan bu iddialar üzerine FBI'ın Türkiye'deki görevlisi, Emniyet Genel Müdürlüğüne davet edilmişti.

FETÖ firarisi Türkiye'den nasıl kaçtığını anlatmıştı
Firari Korkmaz, Pazartesi günü verdiği ifade de ise şubat 2016 serbest bırakıldıktan sonra ağustos ayında Türkiye'den nasıl kaçtığı hakkında bilgiler vermiş ve 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlatmıştı.

İfadesinin ilk gününde zaman zaman ağladığı gözlenen Korkmaz, delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade etmişti.

Kokmaz, deliller ve ailesiyle beraber Türkiye'den kaçışını "Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım." sözleriyle anlatmıştı.

Belgeleri havaalanında Amerikan güvenlik kuvvetlerine vermiş
İlk girdiği ülkeden pasaport temin edemediğini, başka bir ülkeye geçtiğini ve orada da pasaport alamadığı için üçüncü bir ülkeye gittiğini ifade eden Korkmaz, bu ülkede kendi adına düzenlenmiş bir pasaport edindiğini anlatmıştı.

Bu ülkelerden Türkiye'ye iade edileceğinden korktuğunu belirten firari FETÖ üyesi Korkmaz, daha sonra ABD'ye kaçmaya çalıştığını anlatmıştı.

Korkmaz, Amerikan emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların "katkısıyla" ABD'ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında teslim ettiğini belirtmişti.

Türkiye'deyken "17-25 Aralık operasyonuyla ilgim yok" demişti
Türkiye’de yargılandığı davada Korkmaz, 17/25 Aralık dosyalarında hiç görev almadığını ve gelişmeleri medyadan takip ettiğini savunarak "tek parafım yok, 17 aydır neden tutukluyum?” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.