BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  DÜNYA

FBI'dan 50 bin dolar alan FETÖ'cü polis için ABD'den açıklama

FBI'dan 50 bin dolar para aldığını itiraf eden FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz gündeme oturdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’de bir FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’de bir FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı. Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı FBI kaynakları ise bu konuda yorum yapmadı.

Sözcü Nauert günlük basın brifinginde Amerika’nın Sesi muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, “Büyükelçilikteki FBI ataşemizin çağrıldığını doğrulayabilirim, ancak elimde konuyla ilgili daha fazla bilgi yok” dedi.

TOPU ADALET BAKANLIĞI'NA ATTI: Sözcüye ayrıca, New York’taki Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren eski bir Türk emniyet mensubunun “FBI’ın kendisine 50 bin dolar ödediği, evinin kirasının savcılık tarafından karşılandığı” şeklindeki iddiaları soruldu. Ancak Nauert, bu sorunun Adalet Bakanlığı’na sorulması gerektiğini kaydetti.

50 BİN DOLAR ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI: Anadolu Ajansı’nın geçtiği son bir haberde de, FBI’ın Türkiye’deki görevlisinin, New York’taki Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz’ın öne sürdüğü iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çağrıldığı belirtildi.

Korkmaz ifadesinde, 2016 yılının Ağustos ayında Türkiye’den kaçarak ABD’ye geldiğini söylemiş ve soruşturmayla ilgili bazı dosyaları Amerikalı yetkililere verdiğini belirtmişti.

17 Aralık operasyonuyla ilgili bazı detaylı bilgiler de veren Korkmaz, FBI’dan 50 bin dolar aldığını, ABD’de yaşadığı evin kirasını da savcılığın ödediğini öne sürmüştü.

New York'taki davada tanık olarak dinlenen FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Korkmaz'ın savcılıkta saatler süren 40'tan fazla görüşme yaptığı ortaya çıktı.

FBI'ın Türkiye'deki görevlisi emniyete çağrıldı

Mehmet Hakan Atilla davasında flaş gelişme

Reza Zarrab'ın FBI ile Türkiye'ye kumpas kaydına bakın!