BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  MAGAZİN

Fazıl tencereden vazgeçemiyor!

İzmir'in Bostanlı Semti'nde konser veren ünlü piyanist Fazıl Say, iki gün önce kentte yaptığı tencere ve kepçeli tepkisini yineledi, göstericilere destek verdi.

Abone ol

Geçen Pazartesi Karşıyaka'daki konseri öncesi ünlü piyanist Fazıl Say, twitter adresinden 'Bugünkü konserimde ilk kez piyano dışında bir şey çalacağım TENCERE! Çapulcu Mozart ve Alkolik Beethoven ile devam eden gece direnişe katılarak' yazmıştı.

Söylediklerinin arkasında duran Fazıl Say, konser günü kepçe ile tencere çalmıştı. Kentteki ikinci konserinde göstericilere desteğini yineleyen Say, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Nazım Hikmet'i Anma Gecesi etkinliğinde eylemini bir kez daha gerçekleştirdi. 

ekran-resmi-2013-06-06,-08.40.23.png

Sahneye dakikalarca süren alkış eşliğnde çıkan, İstiklal Marşı ile konserine başlayan Fazıl Say, "Türkiye için çok önemli günler yaşıyoruz. Her sabah büyük bir umutla uyanıyorum. 8 gündür aydınlanma yaşatıyorlar bize. Yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Bir bütün olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uygulanan baskı ve yapılan zulüme dayanmak zorundayız. Dün Hatay'da Abdullah Cömert hayatını kaybetti. Abdullah Cömert benim için artık halk kahramanıdır. Konser sonrası bende direnişe ekibimle devam edeceğiz" dedi.

Konser bitiminde Say solisti Seranad Bağcan ile birlikte ellerde tencere tava Gezi Parkı eylemine destek verdi. Uzun bir süre tencere tava çalan Say, elindeki eşyayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na verdi. Kocaoğlu'da tencere ve kepçeyle göstericileri desteğini gösterdi.