BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

Fazıl Say kimdir ateist mi cenaze namazı isyan ettirdi!

Fazıl Say kimdir, aslen nereli ve Fazıl Say ateist mi oldu soruları bugün en çok arananlar arasına girdi. Ünlü piyanist Fazıl Say annesi Gürgün Say'ın cenaze namazını kılmış ve akılları karıştırmıştı. Ateist olduğu bilinen Fazıl Say'a sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara isyan etti, lütfen yapmayın dedi.

Abone ol

Fazıl Say kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Fazıl Say ateist mi sorusu bugün birçok kez arandı. Annesi Gürnur Say'ı kaybeden Fazıl Say, cenaze töreninde namaz kılmış ve bu görüntüler sosyal medyada olay olmuştu. Ateist olduğu bilinen Fazıl Say ise bu yorumlara isyan etti. Lütfen yapmayın dedi.

Fazıl Say’ın bir süredir tedavi gören annesi yazar Ayşe Güngür Say, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Ünlü piyanist, annesinin cenaze töreninde namaz kılması ile ilgili sosyal medyada yapılan çirkin yorumlara cevap verdi.

Dünya çapında ün yapmış piyanist Fazıl Say, " Annemin cenazesini en sade ve en doğru şekilde yaptık, cenaze namazını en güzel şekilde kıldık, annemle vedalaştım. İnsani olan her şey bu yazılanlarda unutulmuş, terk edilmiştir. Tek ricam, bu yazılanların kaldırılması ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasıdır” ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Fazıl Say'ın instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:
"Bunların hiç birini yazmak istemezdim. Annemin cenaze töreninden sonra sosyal medyada çıkan tartışma ve yorumlar, sonsuz mertebede inciticidir, kin ve nefret doludur, annesini kaybeden bir insanın kalbini kırmak amaçlıdır. İnsani olan her şey bu yazılanlarda unutulmuş, terk edilmiştir. Tüm bu yazılanlar en doğru şekilde yapılmış bir cenaze namazını kılan beni hedefe koyan, benim inancımı sorgulayan, utanç verici bir ilkelliği, cüreti ve cahilliği temsil etmektedir. Bu tartışmalar hiçbir yere varamaz. Tek ricam, bu yazılanların kaldırılması ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasıdır. Bunu lütfen yapmayın. İnsanların inançlarını sorgulamak, tehditler yağdırmak, küfürler etmek kimsenin haddi değildir.

Biz annemin cenazesini en sade ve en doğru şekilde yaptık, cenaze namazını en güzel şekilde kıldık, annemle vedalaştım, o gün ailemizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma müteşekkirim. Taziye yollayan herkese, onbinlerce insana şükran borçluyum.

"İNSAN OLDUĞUNUZU HATIRLAYIN"

Bakın; devletin tüm kademelerinden taziye mesajları gelmiştir. Ülkemizi yöneten devlet adamları, tüm samimiyetleri ile beni bizzat aramışlardır, iktidar ve muhalefet, Cumhurbaşkanımız, tüm liderler, bakan ve milletvekilleri, hepsi aramış taziyelerini iletmiştir. Sonsuz teşekkür ediyorum.

Dostlar, bu tartışmalar olmasın, çocukça bu. İçindeki sevgi ve iyiliği tüketip kin ve nefret kusanlar, lütfen insan olduğunuzu hatırlayın, hepimizin insan olduğunu hatırlayın. Lütfen yazdıklarınızı kaldırın, bu yapılanın kimseye bir faydası yoktur. Lütfen."