BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  DÜNYA

Fatoş Güney niye HDP'ye girdi?

Yılmaz Güney'ın eşi Fatoş Güney, BDP'nin yeni hali HDP'de PM'ye seçildi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 27 Ekim günü Ankara'da yapılan kongresinde, Parti Meclisi'ne seçilen isimlerden biri de sinemanın unutulmaz ismi Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney.

HDP PM'ye seçilen Fatoş Güney, Türkiye'nin HDP ile gerçek demokrasiye ulaşacağını belirterek "Ben artık bütün yurtsever, devrimci ve demokrat insanların bir çatı altında bu mücadeleye katılmaları gerektiğini düşünüyorum. Kendim de bu düşünce ile yola çıktım" dedi.


Kendisine çok sayıda siyasi partiden teklif geldiğini ancak bugüne kadar hiçbir siyasi partiye katılmadığını hatırlatan Güney, "Ama bu parti benim düşüncelerime en uygun sözü söylediği için oradayım" diye konuştu.

screen-shot-2013-10-30-at-12.12.46-pm.png'YENİ BİR YOLUN BAŞLANGICI'

Güney, neden HDP'de girdiğini şöyle anlattı.

- "Yeni bir yolun başlangıcıydı. Çok güzel mesajlar verildi. Demokrasinin olmazsa olmaları ortaya konuldu. Türkiye bugüne kadar hiç gerçek demokrasiyi yaşamadı. Ümit ediyorum Türkiye, HDP ile gerçek demokrasi yolunda ilerleyecek ve layık olduğu medeni ve çağdaş düzeye ulaşacaktır. Benim için çok anlamlıydı.

-Bugüne kadar bana çok sayıda siyasi partiden teklifler geldi; özellikle şu son dönemde. Ama bugüne kadar hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmedim. Ancak HDP, benim düşüncelerime en uygun sözü söylediği için oradayım."