BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fatma Betül Sayan Kaya nereli eşi İlyas Kaya kimdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kimdir aslen nereli kaç yaşında? Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya ne iş yapıyor?

Abone ol

AK Parti'de uzun zaman görev almasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın özel hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Gülse Birsel ile de okul arkadaşı olan Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili tüm bilgiler internethaber'de.

Fatma Betül Sayan Kaya, 31 Ocak 1981 tarihinde İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. NYU-Poly’de meme kanserinin görüntülenmesi üzerine lisansüstü çalışmalar yapan Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı.

2009 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2010-2012 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürüttü. 2012 yılında yapılan kongreyle tekrar AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcılığına atandı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5.Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi ve AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

GEÇEN YIL GÖREVE GELDİ

25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 22 Mayıs 2016 tarihli kongrede AK Parti tarihli kongreden sonra bu görevinden ayrıldı. 65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

GÜLSE BİRSEL İLE OKUL ARKADAŞI

Gülse Birsel ile Beyoğlu Anadolu Lisesi'nden arkadaş olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın 2 çocuğu bulunuyor. Fatma Betül Sayan Kaya'nın İlyas Kaya'dan boşandığı iddia ediliyor.

İLYAS KAYA KİMDİR?

İlyas Kaya da Fatma Betül Sayan Kaya gibi doktor. Çocuk psikiyatrisi uzmanı olan İlyas Kaya, İstanbul Üniversitesi'nde çalışıyor.