BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  POLİTİKA

Fatih Erbakan'dan flaş FETÖ açıklamaları

Fatih Erbakan 'Erbakan Hoca 15 sene tek başına iktidarda kalabilseydi mevcut cemaat ya da örgüt bu şekilde örgütlenemezdi' dedi.

Abone ol

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili konuşan Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CÜBBELİ AHMET HOCA'YA YANIT
(Cübbeli Ahmet Hoca'nın “Erbakan olsaydı, sokağa çağırmazdı” sözleri) Değişik bir bakış açısı ortaya koydu. Kendisi de sevdiğmiz bir kisme. Kötü niyetle, Erbakan ismine, Milli Görüş'e zarar verme maksadıyla söyledini sanmıyoruz. Olayları değerlendirirken içinde bulunduğumuz koşullar ile değerlendirmek lazım. 28 Şubat ile 15 Temmuz birbirinden çok farklı. 15 Temmuz hukuka karşı, devlete karşı girişilen bir terör operasyonu. Burada tabii ki gösterilecek tepki farklı olacaktır. Erbakan Hoca'nın maruz kaldığı, haksız da olsa en azından kanunlar çerçevesinde kapatılma kararı var. Orada Erbakan Hocamız 'Sokağa çıkın' deseydi, kanuna karşı 'Sokağa çıkın' demiş olurdu.

“ERBAKAN HOCA OLSAYDI BÖYLE ÖRGÜTLENEMEZLERDİ”
28 Şubat ile bugünkü dönem arasında şartlar da çok farklı. Cumhurbaşkanı, yargı, sermaye, medya... Refah Partisi'ne karşı bir tutum içinde. Şimdi ise tam tersi. Cumhurbaşkanı, Hükümet, Meclis'te ciddi bir çoğunluk var. Askerimizin önemli bölümü müspet durumda. Bizim arkadaşlarımızın da ifade ettiği bir diğer konu da Erbakan Hoca 15 sene tek başına iktidarda kalabilseydi mevcut cemaat ya da örgüt bu şekilde örgütlenemzdi ve böyle bir kalkışmaya gücü olmazdı.

“CIA ADINA GÖREV YAPIYORLAR”
Bir defa rahmetli babamın bakış açısı şöyleydi, her zaman bütün hayatı boyunca ifade ettiği, ırkçı-emparyalizm, siyonizm olarak ifade ettiği dünya çapındaki örgütlenmeyi çok iyi tanıyan ve bunun oyunlarını çok iyi bildiği, olumlu ilişki içinde olduğu yapıları analiz etme kabiliyetine sahipti. Cemaat olarak adlandırılan yapının ne amaçla kurulduğunu çok iyi bilen biriydi. Örneğin CIA ile bu örgütün ilişkileri. CIA'nin birtakım görevlendirdiği kişiler... Bunların özellikle Asya-Afrika ülkelerindeki okullarda İngilizce öğretmeni sıfatıyla öğretmenlik yapıyorlar. Buralarda CIA adına ajanlık yapıyorlar.  Türkiye'de görev yapan Amerikan Büyükelçisi Mark Grossman'ın Fetullah Gülen ile ilişkisi... Yine CIA Ortadoğu Şefi Graham Fuller ile birlikte Mortan Abramowitz'in mektubuyla Amerika'da oturum alan kimse. 

MOON TARİKATI İLE FETÖ'NÜN İLİŞKİSİ
Diğer taraftan 28 Şubat'ta maalesef bu postmodern darbeye Refahyol Hükümetinin devrilmesine Zaman gazetesi, Aksiyon dergisi ve bu örgütün yayın kuruluşları destek veriyorlar. Bu örgütün Moon tarikatı ile bağlantıları olduğu ortaya konuluyor. New York Times'ı Moon Tarikatı lideri satın alıyor. Arkasından Zaman gazetesinin matbaa tesisleri kurulurken Moon Tarikatı'na bağlı olan New York Times tedarik ediyor baskı makinelerini. New York Times'ın daha önce kullandığı baskı makineleri kullanılıyor. Moon Tarikatı dünya siyonizmi tarafından yönlendirilen bir tarikat. Zaman gazetesi bunlarla ortak dergi çıkarıyor.