BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Fatih Erbakan SP'nin başına mı?

Kurtulmuş'un görevi bırakmasının ardından SP'nin Fatih Erbakan'ın geçeceği yönündeki iddialara yanıt geldi...

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Rize İl Başkanı Cemil Çolak, eski genel başkanları Numan Kurtulmuş'un SP'den ayrılmalarından sonra ülke genelinde yapılan bazı istifaların abartılarak basına yansıtıldığını söyledi.

Partisinin Ardeşen ilçe başkanlığına tebrik ziyaretinde bulunan Çolak, genel merkez tarafından SP Ardeşen İlçe Başkanlığı'na atanan Ekrem Okutan'ı makamında ziyaret etti. Çolak, Okutan'a yaptığı ziyaret sonrası SP Ardeşen ilçe yönetim kurulu üyeleriyle basına açık toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, eski genel başkan Numan Kurtulmuş'la beraber ülke genelinde ve taşra teşkilatlarda yapılan istifalar ve genel merkez kongre hazırlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SP'nin son kongresinde yara aldığını belirten Çolak, "Numan Kurtulmuş, partimiz adına güzel işler yapmıştır. Bizde ahde vefayı unutmayız, kendisine müteşekkiriz. İçimizdeki istifalar gösterildiği kadar abartılı değildir. Bizler, yönetimden ve başkanlıktan ayrılan arkadaşlarımızla görüşerek kendilerine yeni yol güzergahlarında başarılar diledik. Bundan sonraki çalışmalarımızda güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Partimizin Ardeşen İlçe Başkanı Erkek Okutan, genel merkezimizin onayı ile atanmış bulunmaktadır. Erbakan hocamızın kucaklayıcı ahlakını Ardeşen'de canlandırarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Numan Kurtulmuş Milli Görüş gömleğini çıkardı mı? sorusuna cevap veren SP Rize İl Başkanı Cemil Çolak, "Numan bey, edepli ve ahlâklı bir arkadaşımızdır. Kişiliğini takdir ediyoruz. Milli Görüş gömleğine gelince, kuracak oldukları yeni partinin oluşumundan sonra belli olacaktır." ifadesini kullandı.

17 Ekim'de yapılacak Genel Merkezin olağanüstü kongresinin bugüne kadar yapılan kongrelerin en devasası olacağını da kaydeden Çolak şöyle konuştu: "Genel başkanlık konusunda Fatih Erbakan'ın adı geçiyor. Herkes genel başkan olabilir. Şu an Fatih Erbakan konusunda kesin bir şey yok. Bize böyle bir bilgi gelmedi. Tabi ki bunu önümüzdeki zaman gösterecek. Ülke olarak ayaklarımızın üzerinde durmalıyız. Amerika'nın, İsrail'in güdümünde yaşamak istemiyoruz. Türkiye her açıdan çok zengin bir ülkedir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz var. Genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Üretip kazanmamak niye. İşte yeni yol haritamızda bu konulara yeterince yer vereceğiz."