BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Fatih Erbakan parti kapatmadan söz etti

Saadet Partisi GİK üyesi Fatih Erbakan, hiçbir parti kapatmanın Milli görüş sevadasını geriletmeyeceğini belirterek 5. parti kapatılırsa 6.yı kuracaklarını söyledi.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Erbakan, hiç bir parti kapatmanın Milli Görüş sevdasını bu milletin gönlünden sökemeyeceğini söyledi. Erbakan, "4 parti kapatma ile sadece bizim sakalımızı traş ettiler. Bilindiği üzere her traş sakalı daha gür çıkartır. 4 partiyi kapattılar 5'ncisini kurduk. 5'ncisini kapatsalar 6'ncısını kurarız." dedi.

Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile damadı Mehmet Altınöz, Antalya'nın Manavgat ilçesinde partilerinin 4. olağan kongresine katıldı. SP'nin kongresine ilçedeki siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. Kongreye CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş ve BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç katıldı.

Kongrede konuşan Fatih Erbakan, Anayasa Mahkemesi'nin 40 yıl içinde Milli Görüş çizgisindeki Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partisi'ni kapattığını söyledi. Milli Görüş sevdalılarının Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla yurt genelinde kısa sürede teşkilatlanarak SP'yi kurduklarını belirten Erbakan, hiç bir parti kapatmasının Milli Görüş sevdasını bu milletine gönlünden sökemeyeceğini kaydetti. Erbakan, "Anayasa Mahkemesi 40 yıl içinde Milli Görüş çizgisindeki 4 partiyi kapattı. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet kapatılınca Milli Görüş sevgisi ve sevdasını milletin gönlünden silip alacaklarını sandılar. Yanıldılar. 4 parti kapatma ile sadece bizim sakalımızı traş ettiler. Bilindiği üzere her traş sakalı daha gür çıkartır. 4 partiyi kapattılar 5'ncisini kurduk. 5'ncisini kapatsalar 6'ncısını kurarız. Hiç kimse bu milletin gönlünden Milli Görüş ve Adil Düzen sevdasını kalbinden söküp alamaz. Sakal traş etmekle yüzden kıl çıkmasını önleyemezsiniz. Sadece sakalın daha gür çıkmasını sağlarsınız. Parti kapatmaları bizi yıldıramadı, bizi daha güçlü hale getirdi" diye konuştu.

Partililere yaptığı konuşmada babasıyla ilgili yaşadığı bazı anılarını anlatan Erbakan, babasının vefatının birinci yıl dönümde parti teşkilatlarında bir dizi anma etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Kongrede delegelerin oy birliği ile mevcut İlçe Başkanı İbrahim Maslak yeniden ilçe başkanı seçildi.