BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  MEDYA

Fatih Altaylı'ya çarpıtma suçlaması

1997 yılındaki bir dergide yayımlanan yazısını 'İhsanoğlu'na destek' diye sunan Altaylı eleştirilerin odağında.

Abone ol

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Yekta Saraç, dünkü Habertürk Gazetesi’nde Fatih Altaylı’nın yazmış olduğu “YÖK’ten İhsanoğlu’na destek” başlıklı yazısına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Saraç “Benim bundan tam 17 yıl önce İlmi Araştırmalar Dergisi’nde yazmış olduğum bir kitap tanıtım yazımdan alıntı yapmışsınız. 1997 yılında yazdığım bir yazı ile 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi ve ‘YÖK’ten İhsanoğlu’na destek’ ifadeniz arasında bir ilişki kuramadım” dedi.

YAZIMIN TARİHİN VERMEDEN YAYINLADI

Yekta Saraç, açıklamasında ayrıca “Şu var ki yazınızda benim yazımın tarihini vermediğinize göre bu ilişkiyi sadece sizin gazetecilik anlayışınız izah edebilir kanaatindeyim. Gazeteniz okurlarının her durumda çarpıtılmayan doğru bilgiyi hakettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun “Büyük Cihaddan Frenk Fodulluğuna” adını taşıyan kitabıyla ilgili, Saraç’ın makalesine atıfta bulunan Fatih Altaylı, köşesinde makalenin tarihine ilişkin bilgi vermiyor. Kitaba ilişkin Saraç’ın olumlu eleştirilerine değinen Altaylı, bu iliştirilerden yola çıkarak “YÖK’ten İhsanoğlu’na destek” başlığını kullandığı görülüyor.