BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Fatih Altaylı'nın Kılıçdaroğlu yazısı olay oldu

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Alman Focus dergisine tartışılan açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na siyaseti bırakmaya çağırdı.

Abone ol

Fatih Altaylı Alman Focus dergisine tepki çeken röportaj veren Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Altaylı, "Olmuyor, Kemal Bey olmuyor" başlıklı yazısında Türk turizmine darbe vuracak açıklamalara imza atan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

YÜRÜYÜŞ DALINDA ÇOK BAŞARILI

CHP lideri için "Siyaseti ve CHP Genel Başkanlığı’nı bıraksın ve olimpiyatlara hazırlanmaya başlasın bence. Çünkü “yürüyüş” dalında çok başarılı, ama siyaset dalında durumu pek de öyle değil." ifadelerine yer veren Altaylı, yazısında Kılıçdaroğlu'nun o röportajdaki hatasını paylaştı.

TURİZME ZARAR VEREN AÇIKLAMALAR

(...)Alman gazetecinin, “Bir araştırmaya göre Almanların yüzde 90’ı Türkiye’de tatil yapmak istemiyor; çünkü yanlış bir tişört veya yanlış bir fıkra yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korku yerinde bir korku mu?” sorusuna garip bir yanıt veriyor.

Kılıçdaroğlu, “Maalesef böyle bir havanın gerçekten olduğunu tespit ediyorum. Ben uzun zamandır Türkiye’de şu an hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını, ne can ne de mal güvenliği olduğunu söylüyorum” diyor.

Bu yanıt Alman gazetecinin arayıp da bulamadığı bir cümle.

Gerçi Kılıçdaroğlu sonra bunu düzeltmeye çalışıyor ve “Tabii ki devlet, terör örgütlerinin propagandalarına karşı önlem almalı. Maalesef yasaların geçmediği, adaletin olmadığı bir dönemde yaşıyoruz” diyor ama geçmiş olsun.

Oysa usta bir siyasetçi olup “Türkiye, turistler için tehlikeli bir ülke değildir. Bizim bahsettiğimiz hukuksuzluklar Türk vatandaşları için tehdittir. Tutuklu olan sivil toplum örgütü üyesi yabancıların durumlarını da CHP olarak yakından takip ediyoruz” dese hem politikasına uygun davranmış, hem de en azından Türk turizmine zarar vermemiş olacak.

Aradan geçen onca yıla rağmen Kılıçdaroğlu hâlâ acemi, hâlâ “akım” derken başka şeyler diyor. Allah’ı var, iyi yürüyor. Ama sonrasında bir çuval inciri berbat ediyor.