BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34

Fatih Altaylı nereli eşi Hande Altaylı kimdir çocukları

Gazeteci Fatih Altaylı aslen nereli kaç yaşında, eşi Hande Altaylı ne iş yapıyor çocukları var mı? İşte Fatih Altaylı'nın biyografisi:

Fatih Altaylı, 1963 yılında, Van’da dünyaya geldi. Lise eğitimini İstanbul’da bulunan Galatasaray Lisesi’nde tamamlamasının ardından Cumhuriyet Gazetesi’nde spor muhabiri olarak gazetecilik mesleğine adım attı.

Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde bir süre devam ettikten sonra okulu bırakarak Basın Yayın Yüksekokulu'na geçti. Fakat diplomasını almadan bu okuldan da ayrıldı. İleriki yıllarda siyaset üzerine yazdığı yazılarla tanınacak olsa da, spor yazılarını da zaman zaman köşesine taşımayı ihmal etmedi.

Türkiye’nin en popüler özel radyolarından birisi olan Best FM’in 1993 yılındaki kurucuları arasında yer alan Altaylı, 1995 yılında Show T.V. bünyesine geçerek bu şirkette radyo yayınları ve haber programlarını hayata geçirdi. Kendisiyle özdeşleşecek olan Teke Tek programını ilk olarak 1995 yılında Kanal D’de yaptı. 

1996 yılında Show T.V.’den ayrılarak Doğan Medya Grubu’nun bünyesinde olan Hürriyet’e geçiş yapan Altaylı, uzun bir süre boyunca bu gazetede köşe yazarlığı yaptı. Köşe yazarlığının yanı sıra Radyo D’nin genel kordinatörü olarak da görev alan başarılı gazeteci, 2002 yılında Kanal D’nin Haber Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya başladı.

2001 yılında Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık yaptı. Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulunmasının ardından T.S.M.F.’nin Sabah’a el koyması nedeniyle 2007 yılında gazeteden istifa etti. Bir süre şahsi web sitesinden yazılarını sürdürdükten sonra, 2009 yılında yeni kurulan Habertürk gazetesine Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı. Altaylı şu anda gazetede sadece köşe yazarlığı yapıyor. 

Fatih Altaylı'nın eşi ve çocukları

Fatih Altaylı'nın eşinin ismi Hande Altaylı. Yazar olan Hande Altaylı zaman zaman dizi senaryoları kaleme alıyor. Fatih Altaylı ile Hande Altaylı'nın 2005 doğumlu Zeynep adında bir kızları var. 

Fatih Altaylı hakkında notlar
Fatih Altaylı, ağır şakalar yapmayı seven biri.

Eşine ve kızına düşkün olan Fatih Altaylı, araba hastası. Yemeğe düşkün olsa da alkolden pek hazzetmez.

Saat tutkusu olan Fatih Altaylı resime de meraklı. En yeni arkadaşı ise 20 yıllıktır.