BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Fatih Altaylı : 'Yine dayak yiyecekler'

Habertürk ekranlarında canlı yayında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı, 1 Mayıs ve Taksim gerilimi ile çözüm sürecini değerlendirdi.

Abone ol

Habertürk erkranlarında konuşan Fatih Altaylı çözüm süreci ve Taksim gerilimi üzerine çarpıcı yorumlarda bulundu.

BOŞUNA DAYAK YİYECEKLER YİNE!

Meydana gelen iki yol da kapalı. Bir panik olursa kim verecek bunun hesabını. Bir şey olursa elbette hükümet sorumludur ama olacak iş var olmayacak iş var. Zaten girmeleri mümkün olmayan bir yere girmek isterlerken yine gaz sıkılacak, poli müdahale edecek. Boşu boşuna yine dayak yiyecek insanlar. İnsanda biraz izan olur. Sendikacılarda izan kalmamış demek ki. Vali de hatalı. İki sene Taksim'de kutluyorsunuz yine kutlayacaksınız ama bu sen imkansız denebilirdi.

CHP'DEKİ ULUSALCILARIN BİR KANADI FAŞİST

Çözümün CHP 'nin varlık nedenini ortadan kaldırdığını düşünmüyorum. CHP'de ulusalcılar da ikiye ayrılıyor bir yanda Marksist ulusalcılar bir yanda faşist denebilecek kadar sağda olan ulusalcılar. MHP'nin durumu ise çok farklı. Eğer Kürt sorunu ortadan kalkarsa MHP seçmeni içinde büyük bir kesimin AK Parti'ye verecektir. MHP bunu görüyor.

BAŞBAKAN İŞÇİ PARTİSİ ÇIKIŞIYLA NEYİ AMAÇLIYOR?

Diğer yandan MHP mevcut söylemiyle CHP'den de seçmen kapıyor. Başbakan ise işin için İşçi Partisi'ni de katarak o yapıyı dağıtıyor, muhalefeti parçalıyor. Hükümet İşçi Partisi çıkışıyla baraj altındaki oyların artmasını amaçlıyor.

ALMA VERME İDDİALARI POLİTİK GERÇEKLİĞE AYKIRI

Ben birilerine güvendiğim için değil politik gerçeklik gereği bir alma verme durumu olmadığını düşünüyorum. Öyle ki isteseler de veremezler. Muhalefetin bu tarzı PKK'yı güçlendiriyor, bölgedeki etkisini büyütüyor.

BU PARTİLERLE YENİ VE SİVİL ANAYASA YAZILAMAZ

Herkesin elinde bir kalem var kırmızı çizgi çekiyor. Bu kadar kırmızı kalemle oturursan ortaya bir şey çıkmaz. O nedenle ne kadar kısa ne kadar öz bir metin olursa o kadar iyidir. Uzlaşabileceğiniz kısa bir anayasa tek yol gözüküyor.