BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Fatih Altaylı şifreyi çözdü! CHP'nin adayını açıkladı

Fatih Altaylı bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nun 'Haziran güzel bir aydır. ‘İyi’lerin kazandığı, kötülerin kaybettiği bir aydır.' cümlesinden hareketle CHP'nin adayının Meral Akşener olabileceğini yazdı.

Abone ol

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak bir yazı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu olurken, çılgın bir tahmin Fatih Altaylı'dan geldi. Kılıçdaroğlu'nun dünkü ilginç açıklamaları Altaylı'ya ilham verdi.

Kılıçdaroğlu dün adaylıkla ilgili gazetecilerin sorusuna "Karanlığın az ama aydınlığın en fazla olduğu ay, haziran ayı. Haziran ayında ağaçlar çiçeğe durur. Haziran aynı zamanda kirazların bol olduğu bir aydır. Hepimize iyi haziranlar diliyorum. Bunu da ifade edeyim. Haziranın bir başka özelliği; haziran, iyilerin kazandığı ama kötülerin yenildiği bir aydır" diye yanıt vermişti.

İYİ PARTİ ÇAĞRIŞIMI OLDU: Kılıçdaroğlu'nun "iyilerin kazandığı" ifadesinden yola çıkan Altaylı, İyi Parti'yi çağrıştırdığı düşüncesiyle CHP'nin adayının Meral Akşener olabileceğini gündeme getirdi. İşte Altaylı'nın Habertürk gazetesindeki yazısının ilgili bölümü:

BİR ÖNCEKİ SEÇİMDE KILIÇDAROĞLU'NUN ÇATI ADAYI AKŞENER'Dİ İDİDASI: "Ben bu cümleyi çok manidar buldum.“İyi’lerin kazandığı” derken ister istemez bir İYİ Parti çağrışımı oluştu. Bu bir ittifak mesajı mıydı ya da CHP’nin adayının Meral Akşener olma ihtimali miydi çözemedim.

CHP’nin bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’ye çatı aday olarak Meral Akşener ismini önerdiğini biliyorum. Devlet Bahçeli’nin de bu isme karşı çok kibar olmayan bir tepki gösterdiğini de!

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ise MHP, CHP’nin önüne koymuştu. Acaba bu kez CHP, MHP’ye kabul ettiremediği Akşener’i aday mı gösterecek! “İyi” derken kasıt o mu acaba?"

Ekmeleddin İhsanoğlu Erdoğan'a oy verecek mi?

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı