BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Fatih Altaylı o fotoğrafın hikayesini yazdı

Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Şike davasının duruşma salonunundan çekilen fotoğrafın hikayesinin köşesinde yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Şike davasının duruşma salonunundan çekilen fotoğrafın hikayesinin anlattı ve fotoğrafın nasıl çekildiğine ilişkin üretilen komplo teorilerine espirili bir dille yanıt verdi

"Nazar etmeyin ne olur, çalışın sizin de olur"

İşte o hikaye...

Şike davasının görüldüğü mahkemenin fotoğrafları dün Habertürk'ün 1. sayfasında yayınlandı. Bu yıllardır böyle.

...Dün de şike iddialarının ve futbolda şiddet ve mafyalaşma iddialarının görüldüğü mahkemenin salonu ilk kez ve sadece Habertürk'te yayınlandı. O salonu sadece Habertürk okurları gördüler. Tabii hemen ardından "komplo teorileri" üretilmeye başlandı. Neler neler yazdılar, dediler. "Habertürk muhabiri salona gizlice girmiş ve tek kare çekip kaçmış" diyenler. "Polis, adliyede Habertürk muhabirini kovaladı" diyenler. "Bu fotoğrafı çekip Habertürk'e servis ettiler" diyenler. Daha neler neler...

OKUDUKÇA GÜLDÜM

Okudukça güldüm. Çünkü hiç de öyle bir şey yok. Bu fotoğrafın çok basit, çok sıradan ama "gazetecilikten" ibaret bir hikâyesi var. Önceki gün Mahkeme Başkanı, salona gazetecilerin alınmamasını, çünkü salonun çok kalabalık olduğunu söyledi. Bunun üzerine gazeteciler itiraz edince, mahkeme salonuna bir kamera koyulması ve bunun başka bir odadaki televizyona bağlanmasına, gazetecilerin de duruşmayı bu odadan televizyondan izlemesine karar verdi mahkeme.

Kamera kuruldu. Yandaki bir odadaki televizyona bağlandı. Bu çalışma sırasında o odaya giren muhabirlerimizden biri, televizyonda duruşma salonunu görünce bu görüntüyü fotoğrafladı. Ancak daha sonra mahkeme heyeti karar değiştirdi ve bu yayından vazgeçildi. Ama bizim arkadaşlar fotoğrafı çekmişti. Biz de bu televizyon görüntüsünün fotoğrafını yayınladık. Bunun adı gazeteciliktir beyler.

Nazar etmeyin ne olur. Çalışın sizin de olur:)))