BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  DÜNYA

Fas'ın inanılmaz bahçeleri

Fas'ın milli mirası kabul edilen "Muhteşem Bahçeler"de, dünyada ender rastlanan çiçekler bulunuyor

Abone ol

Fransız Ziraat Mühendisi Marcel Francois tarafından kurulan ve Fas'ın milli mirası kabul edilen "Muhteşem Bahçeler"de, dünyada ender rastlanan çiçekler bulunuyor.

Francois tarafından başkent Rabat'ın yakınlarındaki Bukanadil kasabasında 1950'li yıllarda 4 bin hektarlık alana kurulmuş bahçede, ender çiçek türleri, ağaçlar, küçük mağaralar ve yapma köprüler yer alıyor. Yeşilliğin yanında kuş, kaplumbağa ve sürüngenler gibi değişik hayvanların bakıldığı bahçede, ziyaretçiler çevre kirliliğinin önlenmesi ve gübre kullanımı gibi konularda bilgilendiriliyor.

"Muhteşem Bahçeler" Müdürü Ahmed Haddan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğal hayatı, bitkileri ve hayvanları korumayı amaçlıyoruz. VI. Muhammed Vakfı'nın çabalarıyla bahçe koruma altına alındı. Vakıf, tarihi bahçeleri ve yeşilliği korumaya çalışıyor" dedi.

Haddan, "Francois'in kurduğu bahçelere dokunmadan yaklaşık 3 bin hektarlık yeni alanı bahçelerle genişletmek istiyoruz. Fas'ın farklı kentlerinden getirilen bitkilerle burayı milli miras konumuna getirerek ziyaretçilerin doğal kültürümüzü öğrenmesini hedefliyoruz" diye konuştu.