BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Faruk Çelik kimdir? Kabine revizyonunda şok yaşadı

Yeni Bakanlar Kurulu kabine revizyonu ile şekillenirken Faruk Çelik koltuğunu kaybetti. Peki kimdir Faruk Çelik aslen nereli, eşi ve çocukları ile ilgili bilgiler.

Abone ol

Yeni Bakanlar Kurul açıklandı. 5 bakan koltuğunu kaybetti. O bakanlardan biri de Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik oldu.

Faruk Çelik bir önceki kabine revizyonunda yer değişikliği ile bakanlar kurulunda kalmıştı. Faruk Çelik bu kez koltuğunu koruyamayan 6 bakandan biri oldu.

Peki kimdir Faruk Çelik , aslen nereli? 17 Ocak 1956 tarihinde Artvin Yusufeli'nde dünyaya gelen Faruk Çelik evli. 4 çocuğu olan Faruk Çelik Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsü’nde işletme eğitimi gören Faruk Çelik, Refah Partisi’nde il başkanlığı, Fazilet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Faruk Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyelerinden biri. 2002 – 2007 yılları arasında AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Faruk Çelik,  60, 61 ve 62’inci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

İşte koltuklarını kaybeden bakanlar;
Faruk Çelik : Tarım ve Hayvancılık bakanı
Nabi Avcı : Kültür Bakanı
Tuğrul Türkeş : Başbakan Yardımcısı
Akif Çağatay Kılıç : Spor Bakanı
Veysi Kaynak : Başbakan Yardımcısı
Mehmet Müezzinoğlu - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Ahmet Demircan kimdir işte yeni Sağlık Bakanı

Hakan Çavuşoğlu kimdir Başbakan Yardımcısı oldu

Kabine revizyonu! Kimler gitti Başbakan açıklaması

Jülide Sarıeroğlu kimdir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı