BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Faruk Çelik kimdir aslen nereli eşi ve çocukları

Faruk Çelik kimdir? Faruk Çelik aslen nerelidir? 65. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? Faruk Çelik ile ilgili detaylar internethaber.com'da.

Abone ol

AK Parti'nin önde gelen ve iddialı isimlerinden biri olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik kimdir? Faruk Çelik aslen nerelidir? Faruk Çelik'in eşi Beyhan Çelik kimdir ve kaç çocuğu vardır? İşte Faruk Çelik hakkında merak edilen tüm haberler...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te yeniden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu.

 

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 1956 yılında doğan Çelik, ilkokulu Artvin'de, ortaokulu Bursa'da tamamladı, Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.

Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsünde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl lise öğretmenliği yapan Çelik, çeşitli dallarda ticaretle meşgul oldu. İki yıl süreyle de yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı.

AK PARTİ'NİN KURUCULARI ARASINDA

Siyasete gençlik kollarında başlayan Çelik, Bursa İl Başkanlığı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 18 Nisan 1999'da yapılan seçimlerde 21. Dönem Bursa Milletvekili seçilen Çelik, İçişleri Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Çelik, 22. Dönem Bursa Milletvekili olarak ikinci defa seçildi ve 5 yıl süre ile AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı.

Faruk Çelik, 2007'de yapılan 23. Dönem Milletvekili Seçimlerinde üçüncü defa Bursa milletvekili seçildi.

60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yapan Çelik, bu sırada Alevi çalıştaylarının yürütülmesinde aktif görev aldı.

2011'deki 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen ve 61. Hükümet'te ikinci kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Çelik, bu dönemde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi gibi önemli birçok kanunun yasalaşmasına katkı sağladı. 

1 Kasım'da Şanlıurfa'dan yeniden milletvekili seçilen Çelik, 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev aldı.

FARUK ÇELİK EŞİ VE ÇOCUKLARI : Çelik, 65. Hükümet'te yeniden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirildi. Faruk Çelik, evli ve 4 çocuk babası. Faruk Çelik'in eşinin ismi Beyhan Çelik.