BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Faris'i katleden PKK'lılar kamerada

Şemdinli'de bomba yüklü aracı patlatan ve 11 yaşındaki Faris Demircan'ın ölümüne neden olan PKK'lılar güvenlik kamerasına takıldı.

Abone ol

Zanlılardan H.Ş.'nin otomobili olay yerine bırakarak bombayı patlattığı, N.K.'nın da 3 aydır PKK kamplarında bulunduğu ve otomobilin sahibi olduğu tespit edildi.

4 Kasım tarihinde düzenlenen bombalı saldırıda düğünden çıkan 11 yaşındaki Faris Demircan ile 1 kişi yaşamını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Saldırının ardından soruşturma başlatan Hakkari Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede bulunan tüm işyerlerinden güvenlik kameralarını topladı.

SANİYE SANİYE KAMERADA

Bomba yüklü aracın Beşevler mevkiinde cadde üzerinde bırakılması, saldırganın araçtan inmesi ve hızla uzaklaşması ile patlama sesi mobese kameraları tarafından kaydedildi.

Ayrıca MOBESE kameralarına ait görüntüler saniye saniye analiz edildi. Polis ilk olarak olay yerine bırakılan bomba yüklü aracın sahibinin kimliğine ulaştı. N.K. isimli zanlının daha önce 3 ay PKK'nın kırsal alanında bomba eğitimi aldığı ve 1 ay önce tekrar kırsal alana çıktığı belirlendi.

Polis görüntülerden bombayı patlatan kişinin de H.Ş. isimli PKK'lı olduğunu belirledi. Önceki gün Şemdinli'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan H.Ş. ve N.K polisteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAKKARİ'DEKİ MOLOTOFCULAR GÖZALTINDA

Hakkari Emniyeti, yürüttükleri başka bir soruşturmada da, yasadışı toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlara ve binalara, MOBESE direklerine yönelik el yapımı bombalı, molotof kokteylli, taşlı, sopalı saldırılarda bulundukları tespit edilen 14 kişiyi gözaltına alındı. Yakalanan zanlılardan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.