BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  DÜNYA

Fanatik Rumlardan çirkin saldırı

Araçları ile Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçen Kıbrıslı Türk aile, fanatik milliyetçi Rum gençlerin saldırısına uğradı. <br/>Dün saat 10.00 sıralar...

Abone ol

Araçları ile Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçen Kıbrıslı Türk aile, fanatik milliyetçi Rum gençlerin saldırısına uğradı.
Dün saat 10.00 sıralarında meydana gelen saldırı, KKTC’nin ilanının yıl dönümünü protesto için Ledra Palace’a doğru yürüyen yaşları 15-18 arasındaki 40 kadar gençten 5’inin KKTC plakalı bir arabanın kırmızı ışıkta beklemekte olduğunu fark etmesiyle başladı. Önce ceplerinde eylemde kullanmak amacıyla taşıdıkları portakalları JP 757 plakalı arabaya fırlatmaya başlayan saldırganlar, daha sonra arabanın etrafını sarıp, camları ve kaportayı yumruklamaya ve tekmelemeye başladılar. Mehmet Kanık ile eşi Sibel Kanık, ellerinde Yunan bayrakları taşıyan gençlerin yanı sıra diğer büyük grubun da arabaya yönelmesi ile büyük korku yaşadı. Ailenin dehşet dolu dakikalar yaşamasına neden olan saldırı sonucunda araçta hafif hasar meydana geldi.
Yeşil ışığın yanmasıyla kornaya basarak önündeki arabayı tehlikeli biçimde geçmek zorunda kalan Mehmet Kanık, Metehan’daki Rum polisine şikayette bulundu. Görevlilerin bunu resmi bir şikayet olarak almadığını söyleyen Kanık, polisin olayı "toy gençlerin işi, olağandır", "her yerde olur" gibi ifadelerle geçiştirdiğini ifade etti. Mehmet Kanık, KKTC’ye geçtikten sonra önce kapıdaki polislere, daha sonra da Adli Şube’ye giderek şikayette bulundu. Görevliler, durumun BM Barış Gücü’ne bildirileceğini ifade etti.
(İHA)