BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  DÜNYA

Fakültede işaret diliyle tedavi devri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sağlık hizmeti için başvuruda bulunan işitme engelli hastalar için işaret diliy...

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sağlık hizmeti için başvuruda bulunan işitme engelli hastalar için işaret diliyle hizmet veriyor. Hastane girişinde, işitme veya konuşma engelli kişiyi karşılayan görevli, işlemlerin sonuna kadar eşlik ederek hastanın doğru tedavi görmesinde yardımcı oluyor.
İşitme engelli vatandaşlarla, iletişim noktasında karşılaşılan sıkıntıların önüne geçilebilmesi için uygulanan sistem sayesinde hastalara büyük kolaylık sağlanıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sağlık hizmeti için başvuruda bulunan işitme ve konuşma engelli hastaları Kayıt kabul sekreteri Merve Marangoz karşılıyor. Marangoz, hastane kabul işlemlerini yaptığı hastalara, gidecekleri polikliniklere kadar eşlik ediyor. Burada da hastalarla doktor arasında iletişim, yine Merve Marangoz tarafından sağlanıyor.
Daha önce işitme ve konuşma engelli hastalarla anlaşmakta güçlük çektiklerini söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyi ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Doktoru Bahadır Alkan, “Biz, hastalarla yine işaretlerle anlaşmaya çalışıyorduk. Ancak profesyonel olarak bu dili bilmediğimiz için sorunlar çıkabiliyordu. Özellikle zaman kavramı tedavi de çok önemli. Şimdi bu şekilde profesyonel bir hizmet, tedavi sürecinde oldukça etkili oldu” dedi.
Daha önce tedavilerinde sıkıntı yaşadığını söyleyen işitme engelli Okan Aşkan, “Daha önce bazı problemler yaşıyorduk. Şimdi bu hizmet, kendimizi ifade edebilmemiz için çok iyi oldu. Teşekkür ediyorum” dedi.
(İHA)