BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Fakir ailelere kömür yardımı

Bakanlar Kurulu'nun 'fakir ailelere kömür yardımı yapılması'na ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Abone ol

Fakir ailelere dağıtılacak kömür paraları ise Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kurumlara 2011 yılında ödenecek.

Kurumlar ihtiyaçları halinde bu yıl içinde Hazine Müsteşarlığı tarafından avans alabilecek.

Karara göre, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kg bedelsiz kömür verilecek. Valiliklere yapılacak kömür sevkiyatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, dağıtılacak kömürleri yerli kömür üretimi yapan üreticilerden temin edecek.

Valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile oluşması halinde görev zararları, 2011 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından kuruluşlara ödenecek. Kuruluşların nakit sıkıntısını aşmak için, üçer aylık dönemler halinde, 2010 yılı içinde Hazine Müsteşarlığı tarafından bütçe imkanları dahilinde ilgili kuruluşlara avans olarak ödeme yapabilecek.