BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  EKONOMİ

Faiz kararına tepki göstermişti! Az önce başdanışmanlıktan ayrıldı...

"Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayacaktır" diyerek Merkez Bankası'nın faiz artırım kararına ilk tepkiyi veren kişi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başekonomi Danışmanı Bülent Gedikli, sürpriz bir kararla görevinden ayrıldı...

Abone ol

Merkez Bankası'nın piyasayı fonladığı Geç Likidite Faizi'ni yarım puan artırmasıyla ilgili ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başekonomi danışmanı Bülent Gedikli'den gelmişti. Gedikli az önce sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu yeni bir karar değildi" açıklaması yaptı.

ÖĞLEN YAPTIĞIM AÇIKLAMAYI ANLAŞILIR KILMAK İÇİN: Gedikli faiz kararıyla ilgili olarak "Merkez Bankası geç likidite penceresi faizini 50 baz puan yükseltti ancak ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayacaktır" demişti. Gedikli sosyal medya hesabından "Öğlen yaptığım açıklamayı anlaşılır kılmak" başlıklı bir yazılı açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Başekonomi Danışmanı görevinden ayrıldığını duyurdu. 

SİYASETİMİZİ KOLTUKLARDA DEĞİL DE... "Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu yeni bir karar değildi" diyen Bülent Gedikli, "Siyasetimizi koltuklarda değil sahada üreterek, öğreterek daha güçlendirmek için çalışarak yapacağız" ifadelerini kullandı. 

İşte Gedikli'nin o açıklaması...

GEDİKLİ ÖĞLE SAATLERİNDE NE DEMİŞTİ?

Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! Faizler ne oldu?

 Başekonomi Danışmanı Gedikli, Twitter’dan yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Fed’in faiz artırma kararının ardından, Merkez piyasalarla iletişimde daha fazla artış yapacağı beklentisini oluşturan haberler, yayınlar dolayısıyla şu anda karışık mesaj vermiş gibi oldu. Ancak Merkez Bankamızın bağımsız olduğunu piyasalar bir kez daha görmüş oldular. Merkez Bankası geç likidite penceresi faizini 50 baz puan yükseltti ancak ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayacaktır. Çünkü enflasyona etkisi olmayacağı gibi piyasaların beklediği oranda değil; döviz kurunun düşüş eğiliminde olduğunu düşünürsek karışık mesaj verdi.”

İSTİFADAN HEMEN ÖNCE EKLEME YAPTI: Gedikli istifasını açıklamadan hemen önce de "ECB politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,0'da bıraktı.Asıl önemli olan nokta ise gerekirse parasal genişlemenin Eylül 2018 veya sonrasına uzatılabileceğini belirtti.Yani likit bolluğu ile talep artışı için dua etmeye devam edecekler" mesajını paylaştı.

İşte Gedikli'nin o paylaşımları...