BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Faiz borcuna karşılık şok teklif!

Tefeciden şok teklif! Bursa'da faizle para verip, anaparayı almasına rağmen senetleri iade etmeyerek tehidede devam eden kişiler yakalandı.

Abone ol

Bursa'da faizle para verip, anaparayı almasına rağmen senetleri iade etmeyip tehditlerini sürdükleri öne sürülen 1'i kadın toplam 11 kişi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlere, düğün ve sünnet yapmak isteyenlere yüksek faizle para verdikleri belirlendi. Çetenin lideri olduğu iddia edilen 45 yaşındaki Servet D.'nin, aldığı paranın faizini ödeyemeyen 25 yaşındaki kadına faize karşılık cinsel ilişkiye girmeyi teklif ettiği ileri sürüldü.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, kent merkezi, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Kestel ilçeleri ile Yalova ve Ankara'da, eş zamanlı operasyonlar düzendi. Operasyon kapsamında, ihtiyaç sahiplerine yüksek faizle borç para verip, ana paranın ödenmesine rağmen icra yolu ile tahsilat yaptıkları öne sürülen çetenin lideri Sezai D., eşi Hülya D. (46), M.K. (45), F.S. (36), A.Ö. (30), E.O. (22), İ.F. (47), M.O. (45), K.K. (22), R.B. (18) ve S.S.'yi (27) gözaltına aldı. Şüpheliler arasında bulunan A.Ö.’nün Bursa’dan kaçırdığı sevgilisi ile Ankara’da ailesi arasında düğün yaparken yakalandığı belirlendi. 11 kişinin evlerinde yapılan aramada, çok sayıda senet ve kendi adlarına düzenlenmiş tapular ele geçirildi.

BÜYÜK BÖLÜMÜ KREDİ KARTI BORCU OLANLAR

Gözaltına alınanların, kredi kartı borcu olanların borçlarını ödedikleri, düğün ve sünnet yapan maddi durumu iyi olmayan kişilere para verdikleri, karşılığında ise yüzde 50 faizle senet düzenledikleri ortaya çıktı.

Borcunu ödediği halde düzenledikleri senetleri geri vermeyip icra yolu ile tahsilat yaptıkları ve silahlı tehditlerini sürdürdükleri tespit edilen çetenin lideri olduğu iddia edilen Sezai D.'nin, kredi kartı borcunu ödemek için kendisinden 2 bin lira alan bir kadına, ana parayı ödemesine rağmen faizi olan bin lira karşılığında cinsel ilişkiye girmeyi teklif ettiği tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 11 şüpheli, bugün Adliye'ye sevk edildi.