BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Faili meçhulde sürpriz kayıtlar

Albay Cemal Temizöz'ün 9 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı davada dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

Davadan geri çekilmesi için gizli tanık ile yapılan cezaevinde yapılan görüşme kayıtlarını savcının mahkemeye sunduğu belirtiliyor.

Zaman gazetesinden Melik Duvaklı'nın haberine göre tanıkların ifadelerini geri çekmeleri için baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen faili meçhuller davasının ikinci duruşması yarın yapılacak.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ SAVCILIKTA

Savcı, sanıklar aleyhinde ifade veren ve başka bir suçtan Midyat Cezaevi'nde yatan Mehmet Nuri Binzet'le yapılan pazarlıkları mahkemeye sunmak üzere kayıt altına aldı.

Cezaevinde cam paravan arkasından karşılıklı telefon ahizeleri ile gerçekleştirilen görüşmeler savcılığa bildiriliyor. Kayıtlara göre Binzet'le ifadesini geri alması için defalarca görüşüldü.

30 BİN İLE 300 BİN LİRA ARASINDA

30 bin ile 300 bin lira arasında değişen miktarlarda para teklif edildi. Hatta cezaevinden özel izin alınarak, Binzet'in nişanlısı olduğu iddia edilen bir kadınla görüşmesi sağlandı. Savcılık, kadının tanık Binzet'i ikna çabalarını da dosyaya ekledi.

Binzet'e ailesi üzerinden tehdit ve baskılar da uygulandı. Mehmet Nuri Binzet, geçtiğimiz günlerde avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada cezaevinde baskı ve tehditlere maruz kaldığını, hatta ifadelerini geri aldığı yönünde verdiği dilekçenin kendisine zorla imzalatıldığını duyurmuştu.

GİZLİ TANIKLAR İFADELERİ GERİ ALMIŞTI

Diyarbakır'da görülen davada tanıklara yönelik baskılar Mehmet Nuri Binzet'le sınırlı değil. Dava kapsamında yargılanan sanıklardan ikisi aynı zamanda gizli tanık. Gizli tanıklar Sokak Lambası ve Tükenmez Kalem, davanın daha ilk duruşması yapılmadan kimliklerini açıklayarak, verdikleri ifadeleri geri aldı.

Tükenmez Kalem kod ismini kullanan sanık Abdülhakim Güven, geçtiğimiz hafta yapılan ilk duruşmada mahkemeye sunduğu 32 sayfalık yazılı savunmasında daha önce vermiş olduğu ifadeleri geri aldığını belirtti. Dava kapsamında yargılanan sanıkların durumu, bu ifade değişikliklerini ele veriyor. Aynı zamanda tanık sıfatı olan sanıkların diğer tanıklarla yan yana yer alması, mahkemeye beraber getirilip götürülmeleri yargı çevrelerince kovuşturmanın selameti açısından sakıncalı bulunuyor. Geçtiğimiz haftaki duruşmada her iki tanık da diğer sanıkların arasında yer aldı.