BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22

Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

 Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

1990 yılındaki hac felaketinde öldüğü sanılan ama zorla kaçırılıp yıllarca alıkonulan Fahire Kara için olaylar gitgide zorlaşıyor.. Fahire Kara bulundu mu son durum ne?

 Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

1990 yılındaki hac felaketinde ağır yaralanan ve Suudi Arabistan'da bir kişi tarafından kaçırılan Fahiye Kara için 27 yıl sonra Türkiye'ye dönme umudu doğdu. Ancak Suudi yasalarına göre bunun için, 3 çocuk sahibi olduğu Yemenli kocasının kendisine tecavüz ettiğini söylemesi gerekiyor. Aksi takdirde kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek. Tecavüz uğradığını söylerse de 3 çocuğunun babası idam edilecek...

 Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

Batmanlı 12 çocuk annesi Fahire Kara, 1990 yılında eşi Abdurrahman Kara ile birlikte hac vazifesini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gitti. Fahire ve eşi Abdurrahman Kara, ikinci kez hacca gideceklerinden, bu kez kuraya girmeyerek, Suudi Arabistan’daki özel bir şirket aracılığıyla görevlerini yerine getireceklerdi. Ancak o yıl hacda yaşananlar Fahire Kara’nın hayatını alt üst etti. 1990 yılında 'El Muaysem Faciası' olarak bilinen tünel kargaşasında 447’si Türk vatandaşı olmak üzere toplam bin 426 hacı adayı hayatını kaybetti. Fahire hanım ve eşi Abdurrahman da oradaydılar. Eşi Abdurrahman Kara ağır yara almıştı. Eşini arıyor ancak bulamıyordu. Üç metre üst üste yığılan insan vücutlarını aşıp kurtulmaya çalışanlar diğerlerini ezip geçerken, Abdurrahman o sıra eşinin şehadet getirdiğine şahit oldu.

 Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

Yıllar sonra gelen bir duyum Fahire Kara'nın yaşadığına dair umutları yeniden yeşertti... Bundan sadece bir kaç ay önce Fahire hanımın Türkiye’deki çocukları, umre ve hacdan gelenlerden Türkçe konuşup hediyelik eşya satan bir bayan hakkında bir takım haberler aldı. Fahire hanım onlara "Ben de Türkiye’den geldim ve Batman Beşir’liyim. 1990’da yaşanan tünel faciasında eşimi kaybettim ve bir Arap tarafından kaçırıldım. Pasaportumu ve kimliğimi yaktı ve beni 6 yıl boyunca eve hapsetti. Esaretten çocuğum olduktan sonra kurtulabildim. Yıllardır buradayım, ne arayıp ne soranım var.” demişti.

 Fahire Kara için şok iddia tecavüz yoksa taşlanacak

Olayın kısa sürede duyulması üzerine Fahire hanımın hacdaki Türklere aynı hikayeyi anlattığı bir çok kişi tarafından doğrulandı. Oradaki otellerden birinde çalışan Türk bir temizlik görevlisi de şu bilgiyi paylaşıyor: “Bir gün Türk televizyonu açıkken Arap müşterilerden biri içeri girdi. Ekranda Fahire hanımı görünce onu tanıdığını ve zorla tutulduğunu, doğum yapana kadar evden dışarı çıkarılmadığını anlattı. Fahire hanımı kaçıran adam Yemenli, Medine’de yaşıyor, adı Mahmut Ahmet Ataullah, ticaretle uğraşıyor.”