BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Facebook'ta pes dedirten dolandırıcılık!

Facebook'ta son günlerde ortay açıkan bir dolandırıcılık yöntemi bir çok kullanıcıyı maüdur ederken uzmanlar dikkat dedi...

Abone ol

Facebook'ta her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkıyor. Dolandırıcılar işi daha da ilerletip yeni yöntemler buluyor. Son olarak kullanıcıların arkadaşı kılığına giren dolandırıcılar, artık daha az şüphe çekerek iş yapıyor. 

7979 dolandıcılığıyla başbaşa kalan kişinin Facebook sayfasında, konuşma penceresi açılıyor. Karşıdaki kişi hal hatır soruyor ve sizden bir kampanyaya dahil olmanızı istiyor. Telefon hattınızın faturalı olup olmadığını soruyor ve eğer faturalıysa sizden cep telefonunuza gelen mesaja onay vermenizi istiyor. 7979'dan gelen mesaj sizden belli bir ücret talep ediyor ve mesajı 'EVET' yazarak onaylamanızı istiyor. Eğer mesajı 'EVET' yazarak cevaplarsanız hangi operatör şirketine bağlı olursanız olun, telefon faturanıza anında belirtilen ücret yansıyor. Bu bu ücret ise direk olarak dolandırıcıların hesabına geçiyor.

İşte o mesajlardan bir örnek:

 
Bu konuda siteden ve facebook’tan bana gelen şikayetler de bir hayli artmış durumda. Kesinlikle bu tarz konuşmalara ve mesajlara itibar etmeyin.