BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Facebook'ta kuruldu Türkiye'ye umut oldu!

Facebook'tan organize olan Birlik Dayanışma Grubu, Türkiye'deki mülteciler için Üsküdar'da bir araya gelecek.

Abone ol
Sosyal paylaşım ağı Facebook'ta bir araya gelen Birlik Dayanışma Grubu, Türkiye'de bulunan mülteciler için bir araya geliyor. Şubat ayında Üsküdar'da etkinlik düzenleyecek olan grup, Türkiye'deki mültecilerin yaşadığı koşullar ile karşılaştıkları zorluklar için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Birlik Dayanışma Grubu (BDG), 5 yıldır tamamen gönüllülerden oluşan bir ekiple, bugüne kadar 120 sahada, ülkenin farklı noktalarında çok sayıda insani projeye imza attı. Van depreminde, gönüllüler ordusuyla depremzelerin yanında olan grup, yardıma muhtaç çok sayıda aileye de yardım eli uzattı.

yardim.20150122011143.jpg

MÜLTECİLER İÇİN FARKINDALIK PROJESİ

Başta Suriye olmak üzere ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve bugün sayıları 2 milyonu aşan mülteciler konusunda, farkındalığı artırmak için yeni bir projeye başlayan Birlik Dayanışma Grubu, mülteci ailerin özellikle de çocukların daha iyi yaşam şartlarına kavuşturulmasını amaçlıyor. 

BATTANİYE VE GİYECEK YARDIMI

Suruç'ta sığınmacılara 1500 battaniye dağıtan geçtiğimiz yılın Aralık ayında ise Yayladağ'daki Türkmen aileler ile Şırnak'taki Ezidiler kampındaki çocuklara giyinme yardımında bulunduklarını söyleyen Grup Sözcüsü Mehmet Çek, mülteciler konusunda Türkiye'nin yanlız bırakıldığını söyledi. Mültecilik sorununun siyasi olmadığını, tamamen insani bir konu olduğunu anlatan Çek, mülteci sorununa dikkat çekmek ve onların ihtiyaçları konusunda yardımcı olmak için çalışmalarını sürdüklerini söyledi.

8 ŞUBAT'TA ÜSKÜDAR'DA...
 
Birlik olarak 8 Subat günü Üsküdar Baglarbasi Kongre ve Kültür merkezinde, çok sayıda siyasetçi, yazar, gazeteci ve sanatçının da katılımıyla bu soruna dikkat çekmek istediklerini ifade eden Çek, birliğin faaliyetlerini Vakıf çatısı altında yürütmeyi planladıklarını söyledi.

tuluhan.jpg