BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Facebook’ta çocuklara tuzak

Sakarya'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğraflarıyla facebook'ta profil hazırlayan Hasan E.'nin 120 yıl hapsi istendi.

Abone ol

Hasan E’nin hazırladığı sahte profilde 11-15 yaşları arasında 700 çocuk bulunduğu belirlendi.

Sakaray’da Hasan E. adındaki bir kişinin 13 yaşındaki bir çouğun fotoğrafını kullanarak Facebook’ta profil oluşturduğu, arkadaşlık daveti gönderdiği küçük kızları kandırarak fotoğraf ve görüntülerini kaydettiği belirlendi. Fabrika işçisi 28 yaşındaki Hasan E.’nin 120 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sakarya 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya çıkan Hasan E. tutuklu yargılandığı mahkemede mağdur ve ailelerinden özür dilediğini söyledi.

Hasan E., 13 yaşında bir kız çocuğunun babasının şikayet üzerine yakalandı. Polis tarafından “Küçük yaşta çocuklara cinsel taciz” suçlamasıyla gözaltına alınan Hasan E.’nin evindeki bilgisayarda küçük yaşta çocukların internet ortamında web kamera ile çekilmiş çıplak fotoğrafları bulundu.

Polis Hasan E.’nın profilinde 11-15 yaş yaşlarındaki 700 kız çocuğunun kayıtlı olduğunu belirledi. 15 kızın anne ve babası şüpheliden şikayetçi oldu.

Küçük kızlar duruşmada sosyal hizmet uzmanı gözetiminde ifade verdi. İfade sırasında anne ve babaları duruşma salonundan çıkartıldı. Mağdur sıfatıyla ifade veren 13 yaşındaki bir kız, Filiz K’nın profilinden kendisine arkadaşlık daveti geldiğini, resimde küçük bir kızın resmi olduğunu söyledi. Ortak arkadaşları arasında ilkokul arkadaşlarının olduğunu gördüğünü ve bu yüzden daveti kabul ettiğini anlattı. Küçük kız, daha sonra kendisine Hasan E’nin ’Çok güzel kızsın. Bana resmini atarmısın’ dediğini ve kameralı görüşmek istediğini söyledi.

Duruşma ileri tarihe ertelenirken soruşturma aşamasında şikayetçi olmayan mağdur aileler ise duruşmaya müdahil olarak katılmak üzere dilekçe verdiği belirlendi. Küçük çocukları internet ortamında sahte profil ile kandırarak çıplak fotoğraflarını çekerek cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen fabrika işçisi Hasan E. hakkında “Bir çocuğun müstehcen görüntülerini kaydetmek, görüntüleri yaymak, Cinsel istismar, kişilerin özel hayatını ihlal” gibi 4 ayrı suçtan 120 yıla varan hapis cezası isteniyor.