BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20

Facebook Portal ürünlerini tanıttı

Facebook Portal  ürünlerini tanıttı

Facebook kendi ismiyle ilk fiziksel donanımı olup Amazon'un Echo Show ürününe doğrudan rakip niteliğindeki Portal ve Portal+ ürünlerini tanıttı.

Facebook Portal  ürünlerini tanıttı

Facebook son bir sene içerisinde çok büyük itibar kaybetti. Trump’ın seçim kampanyası ve Cambridge Analytica skandalı ve konunun karmaşıklığını basitleştirmek için yayınlanan makaleler, Mark Zuckerberg’ün senatörler karşısındaki şahitliği, #deletefacebook hareketi, Instagram kurucularının şirketten ayrılması ve iki hafta önce yaşanan 50 milyon kullanıcının verisinin çalınması gibi pek çok dalgayla beraber Facebook’a duyulan güven zedelendi ve geriledi.

Facebook Portal  ürünlerini tanıttı

Şimdi ise bu algıyı da hesaba katarak insanların hayatına girebileceği yeni bir alan açmaya çalışıyor teknoloji devi. Video sohbete odaklanan ve bunun dışında çok büyük meziyetler sunmayan bir cihaz, Portal ve Portal+.

Facebook Portal  ürünlerini tanıttı

Facebook, video sohbeti sahiplenmeye çalışarak Portal’ı geliştiriyor ve evde sevdiklerimizle konuşurken telefonu, bilgisayarı elimizde tutmakla uğraşmayalım, kadrajla kafayı yemeyelim diye bizlere sunuyor. Portal 10,1 inç ekranıyla mutfak, garaj, atölye gibi her alana sığabilecek boyutlara sahip. Portal+ ise 15,6 inçlik ekranıyla oturma odası gibi geniş alanları hedefliyor.

Facebook Portal  ürünlerini tanıttı

Facebook markası altında yayınlanan ilk donanım olan Portal ile diğer Portal, Facebook ve Messenger kullanıcılarını arayabiliyor. Facebook ile görüşme yapmayı hayatının merkezine koyanlar için işlevsel bir ürün. Bu kişilerin şirkete olan güvenini incelemeyi bir kenara bırakıyorum. Spotify ve Pandora desteği olan cihaz müzik çalabiliyor ve Facebook Watch üzerinden video izlenebiliyor. Lakin YouTube yok. Hatta bilinçli olarak atılmış bir adımla Facebook akışında dolaşma bile yok.