BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  GÜNCEL

Facebook kapanacak mı? İşte cevabı

Facebook kapanacak mı? TİB başkanı canlı yayında CNN türk ekranlarında açıkladı. İnternet yasaklarının tartışıldığı programda Facebook polemiği yaşandı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- CNN Türk ekranları internet yasaklarını tartıştı. İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık ve TİB (Türkiye İletişim Başkanlığı) Başkanı Fethi Şimşek ve İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren'nin katıldığı programda gündemdeki Facebook yasağı masaya yatırıldı.

Facebook'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na dönük hakaret içeren bir grubun kurulması üzerine CHP'den yapılan başvuru dünyaca ünlü siteyi kapanmak tehlikesiyle karşı karşıya getirdi. Cüneyt Özdemir, 5N 1K'da konuyu tüm taraflarıyla konuştu. TİB Başkanı Fethi Şimşek ve CHP MYK üyesi Gürsel Tekin'in de katıldığı programda internet yasaklarında Türkiye'nin yaşadığı sorunlar ele alındı.

Hadi Özışık: Fethi Şimşek şu anda Facebook'u kapatmadığı için yargılanıyor, hakkında ceza isteniyor. İnternet yasaklarını uygulayan kurum olarak bilinen TİB Başkanı sitenin kapanmaması için verdiği mücadeleyi anlattı bize. Kılıçdaroğlu'nun avukatları aslında yanlış bir talepte bulunmuşlar. 'Sitedeki grubun kapanması, kapatılamazsa siteye erişimin yasaklanması' talep edilmiş. Kemal Kılıçdaroğlu da zaten 'içeriğin çıkartılması' formülü üzerinde durdu. Ama bu da Türkiye'de mümkün değil çünkü teknik alt yapı hukuki alt yapı yok henüz.

Serhat Özeren: Burada kişisel bir hakaret var. TİB'in direk müdahale etme yetkisi yok zaten, mahkeme kararı gerekiyor. Bu konuda da şunu söylemek isterim; Türkiye internet yasaklarıyla anılacak bir ülke olamaz.

Fethi Şimşek: Avukatların doğru bir talebi var. Grubun kapatılmasını talep ediyorlar bunun mümkün olmaması durumunda Facebook'un kapatılmasını istemişler. Mahkemenin verdiği karar ise, Facebook'un değil grubun kapatılmasına dönük. Zaten, sitenin kapatılmasına dönük bir mahkeme kararı olsaydı bunu uygulamamak gibi bir durum olamaz. Uygulamakla yükümlüyüz.

TİB BAŞKANI NOKTAYI KOYDU FACEBOOK
KAPANACAK MI?
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Özdemir'in TİB başakanı Şimşek'e ısrarla sorduğu soru ise Facebook'un kaderi oldu. Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi kapanacak mı? TİB Başkanı Fethi Şimşek rahatlatan bir açıklama yaparak bunun şu anda mümkün olmadığını söyledi.

Cüneyt Özdemir: Facebook'un kapatılma ihtimali var mı yok mu?

Fethi Şimşek: Sadece belli suçlar için alınan mahkeme kararlarında kapatılma söz konusu olur. Burada Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan başvuru bu dokuz suç kapsamında değil. O nedenle Facebook'un kapatılması bu dosya kapsamında söz konusu değil.

Hadi Özışık: Biz Vimeo kapatıldığında da en sert tepkiyi gösterdik dernek olarak. CHP'liler Fethi Şimşek'e kızıyorlar 'Facebook'u neden kapatmıyor' diye. Ama ben kendisini tebrik ediyorum.